1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581663 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1423220

Sv: Apropå nånting...
RocknRolf2: Som jag sa, jag är inte insatt i detta ärende mer än det som finns i media.
.
Men gällande arbetslagstiftningen törs jag säga att jag är insatt. En uppsägning skall ha ett skäl, och i detta fall finns det som jag ser inget giltigt skäl. Så beroende på om Linkan vill ha ut max med pengar för att kunna ligga på playan i Thai på er bekostnad eller inte så skall nog ordförande Ericsson försöka hålla god ton i sin kommunikation till Linkan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
spud: Hur kan du säga att det inte finns skäl?
Om ledningen har bestämt sig för att minska antalet anställda med 1 person, i detta fall Linkan, då är motivet; Uppsagd pga ARBETSBRIST. Man kan då inte anställa en ersättare men däremot genom en organisationsförändring låta någon annan av de anställda ta över arbetsuppgifterna.
Ett juridiskt klockrent förfarande som är det mest använda vid personalminskningar.
Om man därefter inom en bestämd tid har för avsikt att anställa någon ny till organisationen då gäller återanställningsreglerna och då är arbetsgivaren skyldig att tillfråga den av de uppsagda som står först på listan enligt turordningsreglerna.
Jag är själv arbetsgivare och vet hur det skall gå till för att hålla vid en eventuell juridisk granskning.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
spud: Först och främst så får säkert Linkan ett vederlag + uppsägning, alltså en överenskommelse, för det andra, om det nu skulle finnas anledning att motivera uppsägningen mer än vad man redan har gjort (vilket det inte kommer att göra), så kan man ta vilket skäl som helst, bristande likviditet brukar ju funka i resten av samhället...

Men i vilket fall så kan du inte rakt av jämföra Linkans tjänst med en vanlig t ex kommunal knegares, vilket fack tror du i så fall att Linkan är med i...?
Kommentera