1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581685 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1423224

Sv: Apropå nånting...
spud: Först och främst så får säkert Linkan ett vederlag + uppsägning, alltså en överenskommelse, för det andra, om det nu skulle finnas anledning att motivera uppsägningen mer än vad man redan har gjort (vilket det inte kommer att göra), så kan man ta vilket skäl som helst, bristande likviditet brukar ju funka i resten av samhället...

Men i vilket fall så kan du inte rakt av jämföra Linkans tjänst med en vanlig t ex kommunal knegares, vilket fack tror du i så fall att Linkan är med i...?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
RocknRolf2: Han är tjänsteman, så han kan nog gå med i ett sånt förbund. Men han behöver naturligtvis inte vara med i ett fack för att driva en arbetsrättslig process även om det underlättar.
Bristande likviditet? Jag tror inte du vet vad du pratar om nu. Med tanke på att han ersattes på stubben går det inte att snacka om sådana skäl.

Om man läser hans bitterhet i gårdagens PM, så tolkar åtminstone jag det som att det inte finns särskillt mycket till överenskommelse där, det är snarare en personlig stridsåtgärd mot hans arbetsgivare. Kan tänka mig att linkan sitter lite i huvudbry, en personlig revansh mot de han anser missköter sig, eller kärleken till klubben. Inget lätt val.

Och jo, juridiskt är hans tillsvidare anställning lika trygg som en knegares.
Kommentera