1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581686 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1423229

Sv: Apropå nånting...
RocknRolf2: Han är tjänsteman, så han kan nog gå med i ett sånt förbund. Men han behöver naturligtvis inte vara med i ett fack för att driva en arbetsrättslig process även om det underlättar.
Bristande likviditet? Jag tror inte du vet vad du pratar om nu. Med tanke på att han ersattes på stubben går det inte att snacka om sådana skäl.

Om man läser hans bitterhet i gårdagens PM, så tolkar åtminstone jag det som att det inte finns särskillt mycket till överenskommelse där, det är snarare en personlig stridsåtgärd mot hans arbetsgivare. Kan tänka mig att linkan sitter lite i huvudbry, en personlig revansh mot de han anser missköter sig, eller kärleken till klubben. Inget lätt val.

Och jo, juridiskt är hans tillsvidare anställning lika trygg som en knegares.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
spud: Om Saab kickar 500, tror du alla de sysslornans bara går upp i rök eller tror du att andra anställda får ta över en del?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
spud: Eh, han ersätts ju av en inom organisationen, Timrås stab minskar, och det är så det brukar gå till på alla ställen när det sparas, nån eller några får gå och istället får några andra mer att göra. Juridiskt ska uppsägningar ske på saklig grund, och det finns sakliga skäl här. Pengar är ett av skälen.

Klart att Linkan är bitter, det hela är ju ett stort personligt misslyckade för honom. Men det betyder inte att han kan vänta sig mer än antagligen några månadslöne mer av TIK.
Kommentera