1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582470 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1448568

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2011-12-08

Bragd-Birger: Ja att Skellefteå efter en storseger skulle ha problem att tända till inför en mer än halvfull hall i sedan länge efterlängtade prestigemötet mot Timrå känns ju oerhört långsökt. Nej det var Timrås fantastiske målvakt, stabila backtrupp och spelskickliga forwardstrupp som fixade poängen, detta under ledning av den närmast skrämmande skicklige taktikern Perras ledning.

Det måste kännas väldigt bittert för er att ni var så svaga i inledningen av säsongen och dessutom har den tråkiga ovanan att tappa all form av motivation så fort ni möter något lag som ligger strax framför i tabellen. Tänk annars skulle ju seriesegern vara så gott som hemma nu.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2011-12-08

Wayne Gresky: Och där kom du, ja. Var det bitter du kallade mig?

Om vi bortser från allt fåneri du - din vana trogen - trycker in i munnen på dom du väljer att 'diskutera' med är jag storsint nog att besvara och elaborera mina tankar.

Timrå har på dom nio omgångar som spelats sedan förra uppehållet gått oerhört bra. Betydligt bättre än Skellet. Det betyder inte att Timrå är ett topplag - man är bevisligen ett jumbolag i tabellen - men om vi ser på dom poäng man tagit dom senaste nio har man skördat poäng som om man så vore.

Skellefteå har inte haft någon glimrande form på slutet. Man spöade AIK borta, vilket var starkt. Men så är också Skell starka borta. Sedan spöade man tabellens gråsten (just nu, förmodligen kommer dom bättra på poängskörden när det vankas 6-poängsmatch mot Timrå) klart.

I det läget kommer man hem och ska möta ett formstarkt Timrå (Modomatchen tillhör ett annat universum och kan därför icke tas med som en perimeter). Det är möjligt att du anser att Skellet är så pass mycket bättre att dom, eftersom dom gjort två bra matcher på slutet, ska spöa Timrå bara dom ids. Det kan man tycka. Jag gör det inte. Serien är inte ojämnare än att vilket lag som helst kan spöa vilket lag som helst any given day (undantag: Timrå mot AIK och Modo). Lägger du till dessa lagens form, så...tja. I min värld är det helt enkelt så att du kan åka på spö.

I just detta fall hade det varit intressant med någon form av analys från Herr Fahlman. Timrå har betydligt lättare mot topplag än bottenlag + att man spelat bättre borta än hemma (ett mönster de senaste säsongerna), samtidigt som Skell haft det småjobbigt hemma.

Är det inte just såna här små finurligheter och knepigheter som det är kul att läsa en krönikörs tankar om. Något som ligger på en annan nivå än 'kolla tabellen, ni låg i topp och dom i botten - ni måste ha sketet i att vinna' ?

Sedär, så mycket bokstäver jag satte ihop till ord. Bara för din skull. Är det inte härligt att jag tar dig så på allvar, trots att du kan misstänkas vara...hm. Förlåt, nu kom jag av mig. Har precis börjat kolla på en schysst Peter Jackson-rulle här. Från -92. Najs shit!

Kommentera

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2011-12-08

Wayne Gresky:

Du har oneklingen en poäng, även om klar serieseger redan i december kanske är att ta i ;)

Kommentera

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2011-12-08
Wayne Gresky: Och där var du tillbaka till hånandet. Tröttsamt.
Kommentera