1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581129 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1503063

Sv: Silly Season 12/13
Olle:Jo, men hur länge till? Lönerna har ju gått i taket(!) de senaste åren (pun intended), och även mediokra spelare är man beredda att betala höga löner till. Har kvaliten på ES gått upp på ett sätt som motsvarar ökningen av lönebudgeterna i elitserielagen? Nja... vissa skulle nog faktiskt hävda motsatsen. Klubbarna håller på att ta död på sig själva på sikt om inget görs.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 12/13
Kattgubben: Jag skulle nog säga kvaliteten var bättre för 5-6 år sen, och då var lönerna lägre...
Kommentera

Sv: Silly Season 12/13
Kattgubben: Men det lite jobbiga i det hela är att klubbar som HV, FBK och Frölunda inte behöver betala överpriser för mediokra spelare som vi måste göra för att locka dem hit.
Det gör att de kan spendera pengarna på spetsspelare istället.

Vi måste göra det attraktivt att spela här.
Kommentera

Sv: Silly Season 12/13

Timrå Icon: Vi kanske skulle tjäna på att andra klubbar tvingas ha ett lag likt det vi har men det finns väl inte så mycket som talar för att vi skulle tjäna på en modell där juniorer får mer speltid än i dagsläget? Vår juniorverksamhet är väl inte direkt överlägsna andra klubbars? Dessutom sticker ju talangerna allt tidigare till NHL numera. Om klubbarna får något att säga till om så tror jag aldrig att en modell med lönetak skulle införas.

Kattgubben: Frågan är ju vilka mediokra spelare som är kraftigt överbetalda. Jag har dålig insikt i vad andra klubbar betalar för sina medelmåttor men däremot vet vi ju vad Timrå IK betalar för spelare som Hagos, Murley osv. Det skulle jag vilja säga inte bara beror på att vi är "offer av en skenande lönemodell", det beror också på att vi har haft en idiot till sportchef.

Vissa klubbar slåss för sin ekonomiska överlevnad (vi), andra klubbar förbereder sig för att spela i en europaliga som antagligen är tänkt skall husera dom största talangerna (LHC, FBK osv.). Jag tror inte dom skulle vara lika intresserad av en modell med lönetak i dagsläget. Men det är bara vad jag tror, jag har ingen aning om vad dom har för åsikt i ämnet.

Kommentera

Sv: Silly Season 12/13
Kattgubben: Håller med. Vi äter oss själva
Kommentera