1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581722 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1503068

Sv: Silly Season 12/13

Timrå Icon: Vi kanske skulle tjäna på att andra klubbar tvingas ha ett lag likt det vi har men det finns väl inte så mycket som talar för att vi skulle tjäna på en modell där juniorer får mer speltid än i dagsläget? Vår juniorverksamhet är väl inte direkt överlägsna andra klubbars? Dessutom sticker ju talangerna allt tidigare till NHL numera. Om klubbarna får något att säga till om så tror jag aldrig att en modell med lönetak skulle införas.

Kattgubben: Frågan är ju vilka mediokra spelare som är kraftigt överbetalda. Jag har dålig insikt i vad andra klubbar betalar för sina medelmåttor men däremot vet vi ju vad Timrå IK betalar för spelare som Hagos, Murley osv. Det skulle jag vilja säga inte bara beror på att vi är "offer av en skenande lönemodell", det beror också på att vi har haft en idiot till sportchef.

Vissa klubbar slåss för sin ekonomiska överlevnad (vi), andra klubbar förbereder sig för att spela i en europaliga som antagligen är tänkt skall husera dom största talangerna (LHC, FBK osv.). Jag tror inte dom skulle vara lika intresserad av en modell med lönetak i dagsläget. Men det är bara vad jag tror, jag har ingen aning om vad dom har för åsikt i ämnet.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 12/13
Olle: Nä det är ju precis som du säger att det aldrig kommer att bli lönetak här ändå.
The big four bestämmer det mesta. Till och med domarna har de ju köpt. Det har man ju tydligt sett på bild med allt festande.
Kommentera

Sv: Silly Season 12/13
Olle:De är säkert inte intresserade av nåt lönetak så länge de har råd att slösa åtminstone, men vi står inför ett paradigmskifte inom sporten skulle jag vilja säga - en utveckling jag inte är helt positiv inför. Det cirkulerar enorma pengar med tvivelaktig härstamning som finansierar klubbarna. Nu snackar jag inte om Elitserien, men det sätter ju sina spår. Ryssland har ju för fan plundrats av Oligarker på tusentals miljarder dollar vid sammanfallet av Sovjetunionen. Dessa pengar finansierar nu olika klubbar runtom i Europa. Det går inte tävla med de där skurkarna på schyssta villkor. Är man hederlig går man under om det inte går att införa nån slags sanktionerade åtgärder, som just lönetak etc....
Kommentera