1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581444 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1507488

Sv: Silly Season 12/13

För att liksom återgå till året och det som komma skall, vad säger ni? Alla sitter försiktiigt negativ och anser att Timrå värvat klent, att laget får det svårt. Är det så alla experter? Är det verkligen så?

Många av spelarna har redan gått på is, hjälper ungdomar på hockeyskolan och verkar trivas med det. Crippe fanns där på fotograferingen, och fler fanns med bakom kulisserna. När hände det senast? 

Jag ser en helt annan harmoni i årets trupp. I år har det byggts mycket på hjärta. Spelarna som finns här verkar ta sitt jobb på allvar och lyckligtvis finns inte en massa stjärnor som ska särbehandlas och skapa dålig stämning. Här finns spelare som vill lyckas och som verkligen växer med en sådan uppgift. Det var längesedan en spelare kom hit för utveckling, hit kom man för att tjäna snabba pengar.

Ni som räknat bort årets lag, eller ni som småskrattar åt halvdana värvningar, ni bör tänka om. Årets Timrå är mycket noggrant utvald av en sportchef som kan lyckas med små resurser.Det är lite av gamla Timrå IK som ställer upp på blå i år. Många krigare, mindre glidare.

Jag ser med tillförsikt fram mot årets elitserie. Vi kommer att överaska de flesta, tro mig. Unga hungriga tränare, spelare som vill framåt. Jag tror inte alls att det kommer bli en lätt nöt för andra lag att knäcka.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 12/13

ÖstrandsNisse: Ditt inlägg gör mig så jäkla glad! Själv har man ju inte insyn i hur känslan är i klubben, och då få höra hur det fungerat i samband med Hockeyskolan och så, ger mig precis den känsla/hopp jag behöver. Tack!

Sen är det intressant att se på Eliteprospects hur stora förändringarna är i Timrå IK inför denna säsong. På Team Staff är det uteslutande nya namn (i jämförelse med hur det såg ut inför förra säsongen) Head Coach - Montén, Asst Coach - Ante o Stridh, Goaltending Coach - Palm, General Manager - Nubben, President - Nolander (borta är Perra, Clas, Tarvainen, Lindqvist och Johansson).

Nya på spelarfronten är: Bellissimo, Bäckström, Carlsson, Sebbe, Persson, Rohdin, Sterner och Crippe. Inte ett enda "stort" namn, men spelare som kommer att ge 100% i varje byte, i varje närkamp och i varje match! 

Snacka om nya tag och om nya influenser! Djärvt, spännande och alldeles underbart! En seriös och alldeles nödvändig nysatsning som förtjänar respekt - istället för som de flesta andra ES-klubbar som kör på i samma hjulspår och värva till sig det ena "namnet" efter det andra. För det krävs mod att våga börja om och bygga nytt! Dåraktigt? Ja, kanske, men det kan lika gärna bli genialt.

Så låt våra grannar och andra "experter" kasta skit på oss, det är ändå på isen under dryga 50 matcher som det ska avgöras. Och det kan man ju vara säker på - att detta nya TIK kommer att slåss för sina röda färger!

Jag ser rött
Rött som blod
Rött som köttet i slaktarns bod
Rött
Som solen i gryningen
Rött som män och kvinnors mod
Jag ser rött
Rött
Jag ser rött

Kommentera

Sv: Silly Season 12/13

ÖstrandsNisse: Bra där! 

Jag är optimistisk inför säsongen, vilket väl egentligen går helt i linje med de oftast naiva förhoppningarna jag har inför varje år. Det kommer med stor sannolikhet bli en tuff säsong men vi är i ett sådant läge att vi bara kan överraska åt ett håll och det är åt det positiva. Även det en naiv föreställning då det kan gå riktigt åt helvete och vi kan gång på gång överraska hela hockeysverige med hur uselt ett hockeylag kan vara - oavsett det faktum att vi har ett på pappret svagt lag. 

Men, man måste försöka gå in i det här med en positiv känsla och det är det jag har såhär på förhand. Hade laget sett ut som det gör nu för ett år sedan så hade jag nog varit betydligt mer bekymrad, även om jag vet att det är en efterhandskonstruktion, återigen för att stärka mitt eget psyke. Detta lagbygge och en Perra på tronen, nja. 

Nu har Nubben byggt ett lag med, precis som du säger, spelare som alla vill överträffa sig själva. Till detta har man tagit in en tränare som inte vill annat än att ta nästa stora och väldigt viktiga steg i karriären. Bakom honom så har vi Ante Karlsson som det utåt sett inte finns en enda negativ röst kring. Den mannen verkar vara omåttligt populär i precis varenda läger som finns inom klubben. Stridh är säkert en väldigt bra tredje kugge i trojkan men honom har jag inte mer koll på än att han tränat de flesta ungdomslag i föreningen under åtminstone 15 års tid. 

Nubben har alltså inte bara värvat samman ett billigt och motiverat lag utan även skapat de förutsättningarna på ledarsidan för att det ska kunna gå att få detta lagbygge att prestera över sin nuvarande förmåga. Det känns tryggt. 

Sen så kan även Bellissimo visa sig vara ett fynd av oerhörda slag, även det en förhoppning som jag vet är nästan naivt optimistisk. Det kan mycket väl gå åt helvete, men vi får åtminstone en målvakt som lirat förstespade stadigt under en längre period nu, dock inte på Elitserienivå. 

Frågan är vem som ska göra poäng och blabla, men oavsett så kan det mycket väl gå att gröta sig upp över kvalseriestrecket. Nyckeln till denna säsong blir helt enkelt att maximera det man kan få ut av truppen på alla möjliga plan. Det är långt ifrån omöjligt. 

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Silly Season 12/13
ÖstrandsNisse: Härligt med lite positivare tongångar. Tycker också det ser lite spännande ut. Längtar till 14/8 och en liten tripp till Järvsö för en första titt på detta gäng. Forza Timrå i med och motgång.
Kommentera