1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581130 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1529176

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2012-10-20

Wayne Gresky: Ni modoiter fokuserar mycket på det här med det lagliga i att ha NHL-spelare och det måste ni ju. Jag fokuserar på det här med att bryta en överenskommelse. Om en polare lagar min bil och jag lovar honom 5000 spänn för besväret, då har vi en överenskommelse. Om jag sen skiter i att betala honom och hänvisar till att inget kontrakt/kvitto skrevs då har jag kanske lagen på min sida men jag är ju fortfarande ett rövhål. Nästa gång lagar inte min polare min bil och förmodligen ingen annan polare heller.

Det är hedrande att hålla de löften man tagit i hand på, modo agerar här som rövhålet och bryter en överenskommelse. Jag hade gärna sett NHL-spelare i Elitserien men då ska alla lag vara överens om att plocka in spelare också.

Visst är det bra för publik och åskådare att få se världsartister men samtidigt kan jag förstå dom som anser att en lång lockout och NHL-spelare i ES hämmar utvecklingen av svensk hockey. Nu verkar det ju som att dom flesta klubbarna, modo och frölunda framförallt, inte bryr sig om något annat än sig själva. Jag tycker att hockeyligan/förbundet borde ha mer makt och ett starkare grepp i såna här frågor annars lär vi väl få vänja oss vid att se Tre kronor åka ut i kvarten mot Tyskland i framtiden.

Det är bra att följa lagen men det är karaktärsbyggande att hålla löften också. Modo är helt klart rövhålet i hela den här soppan.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2012-10-20

Olle: "Utvecklingen av svensk hockey"? Det är ett så urbota korkat argument att ingen ens kan förklara vad som menas med det! Är det något de gör så är det att skruva upp tempot och visa på skickligare och annorlunda sätt att lösa situationer på isen.

Jag säger så här: Timrå har spelat 15 matcher så är lång. I 10 av dessa har man mäktat med att göra ett mål underordianrie speltid, dvs 2/3 av matcherna. I endast en match har klarat av att göra mer än två mål under ordinarie speltid. Detta trots att PP fungerat någorlunda väl. Det kan klagas på hemmaspel och jadijadija. Felet är att Timrå har för dåliga anfallsspelare och inte kan göra mål.

Visst kan man rikta strålkastaren åt ett annat håll, lockoutspelare t ex, men Timrås problem är framför allt Timrås. Jag vill se lockoutspelare i elitserien för att jag gillar bra hockey. MoDo spelar underhållande hockey även utan Steen i laget, men de flesta motståndare gör det inte. Var det någon i Timrå som gjorde något som kan klassas som någon form av finess idag? I rest my case.

Kommentera