1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580907 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1529178

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2012-10-20

Olle: "Utvecklingen av svensk hockey"? Det är ett så urbota korkat argument att ingen ens kan förklara vad som menas med det! Är det något de gör så är det att skruva upp tempot och visa på skickligare och annorlunda sätt att lösa situationer på isen.

Jag säger så här: Timrå har spelat 15 matcher så är lång. I 10 av dessa har man mäktat med att göra ett mål underordianrie speltid, dvs 2/3 av matcherna. I endast en match har klarat av att göra mer än två mål under ordinarie speltid. Detta trots att PP fungerat någorlunda väl. Det kan klagas på hemmaspel och jadijadija. Felet är att Timrå har för dåliga anfallsspelare och inte kan göra mål.

Visst kan man rikta strålkastaren åt ett annat håll, lockoutspelare t ex, men Timrås problem är framför allt Timrås. Jag vill se lockoutspelare i elitserien för att jag gillar bra hockey. MoDo spelar underhållande hockey även utan Steen i laget, men de flesta motståndare gör det inte. Var det någon i Timrå som gjorde något som kan klassas som någon form av finess idag? I rest my case.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2012-10-20

Wayne Gresky: Jag pratar inte om timrås problem, jag pratar om ett problem för hela hockeyligan. Jag kan visst förklara vad som menas med "utveckling av svensk hockey" och det är möjligheten att låta unga spelare ta chansen att utvecklas. Just nu är det kanske ingen panik eftersom det bara är två lag som har bedragit överenskommelsen men om alla skulle göra som er då skulle det se annorlunda ut.

Jag hade gillat en regel som sa att man tex fick ha två lockoutspelare per lag eller något sådant. Det skulle ge balans. Timrå kanske inte har anfallsspelare som är tillräckligt bra men det beror väl helt och hållet på att vi inte har pengar att köpa spelare för, det är ju ett helt annat problem.

Modo kanske spelade underhållande utan NHL-spelare i laget men var i tabellen låg ni innan strejkbrytaren kom in i ert lag? Jag vet inte vad du är för sorts person men jag betalar hellre min skuld på 5000 spänn till min polare och hedrar överenskommelsen även om det innebär att jag får leva på nudlar resten av månaden.

En bra hockeymatch behöver inte innehålla snurrfintar a la "NHL 13" för xbox eller världsartister som gör hat-tricks i varannan match. En bra hockeymatch kan innehålla ett intensivt spel med tacklingar och ställningskrig och ett bra hockeylag kan bestå av ett bra lagbygge. Jag förstår att det senare konceptet är svårt för en modoit att förstå iom att ni är den största ihopplocket av främlingslegion sedan Malmö på 90-talet.

Kommentera