1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581250 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1529179

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2012-10-20

Wayne Gresky: Jag pratar inte om timrås problem, jag pratar om ett problem för hela hockeyligan. Jag kan visst förklara vad som menas med "utveckling av svensk hockey" och det är möjligheten att låta unga spelare ta chansen att utvecklas. Just nu är det kanske ingen panik eftersom det bara är två lag som har bedragit överenskommelsen men om alla skulle göra som er då skulle det se annorlunda ut.

Jag hade gillat en regel som sa att man tex fick ha två lockoutspelare per lag eller något sådant. Det skulle ge balans. Timrå kanske inte har anfallsspelare som är tillräckligt bra men det beror väl helt och hållet på att vi inte har pengar att köpa spelare för, det är ju ett helt annat problem.

Modo kanske spelade underhållande utan NHL-spelare i laget men var i tabellen låg ni innan strejkbrytaren kom in i ert lag? Jag vet inte vad du är för sorts person men jag betalar hellre min skuld på 5000 spänn till min polare och hedrar överenskommelsen även om det innebär att jag får leva på nudlar resten av månaden.

En bra hockeymatch behöver inte innehålla snurrfintar a la "NHL 13" för xbox eller världsartister som gör hat-tricks i varannan match. En bra hockeymatch kan innehålla ett intensivt spel med tacklingar och ställningskrig och ett bra hockeylag kan bestå av ett bra lagbygge. Jag förstår att det senare konceptet är svårt för en modoit att förstå iom att ni är den största ihopplocket av främlingslegion sedan Malmö på 90-talet.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2012-10-20

Olle:

Rätta mig om jag har fel, men bygger inte alla karteller på en form av överenskommelse?

Som jag skrev tidigare i en annan tråd, om samtliga bensinbolag som är aktiva i Sverige bildar en kartell (vilket de i princip har gjort), och bestämmer att bensinpriset skall sättas till 30 kr/liter... Är då Statoil en "svikare" ifall de säger "Nej, det vore ocker! Vi tänker sälja för 15 kr/liter".

Enligt ditt, och många andras resonemang, skulle Statoil bete sig omoraliskt gentemot sina konkurrenter. Inser du verkligen inte hur dumt det låter? Kan du ha minsta förståelse för varför det finns lagar mot kartellbildning och ocker? Kan det bero på att man just vill förhindra denna typ av situation, där några jättar i princip bedriver utpressning mot mindre bolag för att kunna ha kontroll över utveckling och prissättning?

Kommentera

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2012-10-20

Olle: Först och främst så kan det inte bli någon större spelarinvasion eftersom det inte finns några spelare som kan invadera. Alla lag utom Timrå och Linköping har två icke-EU, tjecker, slovaker och finnar spelar i sina egna länder och i KHL, en del svenskar har så dyra försäkringar att de är omöjliga att skriva kontrakt med och många andra har blivit skickade till AHL. Även vid en fri marknad skulle det handla om en noll till tre spelare per lag, i de flesta fall antagligen närmare noll än tre.

Ja det skulle kanske kunna uppfattas som orättvist eftersom vissa klubbar som haft bra talangverksamhet och har någorlunda kontroll på ekonomin skulle kunna ha mer glädje av det än andra lag, men å andra sidan så kan man fråga sig vad annat i hockeysverige som är rättvist? Det finns ingen absolut rättvisa när det gäller möjlighet att locka till sig spelare så varför är det helt plötsligt så viktigt nu?

Jag tycker att en bra hockeymatch ia bör inehålla målchanser. Timrå skapade två-tre vassa chanser på hela matchen. Men är du som supporter nöjd med underhållningen så ska inte jag komma här och klaga. 

Som du säger så har MoDo många nya spelare, så det är väl inte så konstigt att det tog några omgångar innan spelet satte sig?

Jag är för övrigt sorten som inte lånar i förstaläget utan nöjer mig med att göra av med pengar som jag redan har. Där skiljer jag mig från Timrå IK.

Kommentera

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2012-10-20
Olle: oj . Där djävlar fick du till de olle .
Kommentera