1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581631 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1529192

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2012-10-20

Olle:

Rätta mig om jag har fel, men bygger inte alla karteller på en form av överenskommelse?

Som jag skrev tidigare i en annan tråd, om samtliga bensinbolag som är aktiva i Sverige bildar en kartell (vilket de i princip har gjort), och bestämmer att bensinpriset skall sättas till 30 kr/liter... Är då Statoil en "svikare" ifall de säger "Nej, det vore ocker! Vi tänker sälja för 15 kr/liter".

Enligt ditt, och många andras resonemang, skulle Statoil bete sig omoraliskt gentemot sina konkurrenter. Inser du verkligen inte hur dumt det låter? Kan du ha minsta förståelse för varför det finns lagar mot kartellbildning och ocker? Kan det bero på att man just vill förhindra denna typ av situation, där några jättar i princip bedriver utpressning mot mindre bolag för att kunna ha kontroll över utveckling och prissättning?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2012-10-20
Bad_Brett: Det där exempet med bensinpris är inte bra. Jag har inte tillräckligt med tangeneter för att förklara hur skevt det är i jämförelse med att ta in spelare i ett hockeylag. Fjongonononong, där gick en fjäder.
Kommentera

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2012-10-20

Bad_Brett: Jag förstår inte varför du lyfter begreppet "kartell". Hockeyligan består av en grupp lag som kommit överens om en punkt som modo sedan väljer att svika. En grupp skulle väl inte vara en grupp om man inte följde gemensamt uppsatta regler?

Det finns andra lagar också. Såna som säger att du inte får arbeta under en strejk. Jag är ingen expert på lagboken men om vi håller oss till det rent sportsliga så tycker jag att det sticker lite i ögonen att NHL-spelare kan hoppa in i ett fattigt elitserielag bara för att få leka hockey medan någon förhandlar upp deras redan absurt höga löner. Det är ju inte direkt på grund av "klubbhjärta" som Steen spelar hos er.

Jag förstår och uppskattar underhållningsvärdet i NHL-spelare men jag tycker att man skulle ha löst den här frågan på ett annat sätt i ett tidigt skede. Eftersom man inte gjorde det så valde modo att svika sitt löfte och det är och kommer alltid att vara smutsigt i mina ögon.

Kommentera

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2012-10-20

Bad_Brett: det var kanske den sämsta metafor jag läst....

En överenskomelse är en överenskomelse!

Men det fattar inte ni!

Kommentera