1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581116 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1529184

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2012-10-20

Olle: Först och främst så kan det inte bli någon större spelarinvasion eftersom det inte finns några spelare som kan invadera. Alla lag utom Timrå och Linköping har två icke-EU, tjecker, slovaker och finnar spelar i sina egna länder och i KHL, en del svenskar har så dyra försäkringar att de är omöjliga att skriva kontrakt med och många andra har blivit skickade till AHL. Även vid en fri marknad skulle det handla om en noll till tre spelare per lag, i de flesta fall antagligen närmare noll än tre.

Ja det skulle kanske kunna uppfattas som orättvist eftersom vissa klubbar som haft bra talangverksamhet och har någorlunda kontroll på ekonomin skulle kunna ha mer glädje av det än andra lag, men å andra sidan så kan man fråga sig vad annat i hockeysverige som är rättvist? Det finns ingen absolut rättvisa när det gäller möjlighet att locka till sig spelare så varför är det helt plötsligt så viktigt nu?

Jag tycker att en bra hockeymatch ia bör inehålla målchanser. Timrå skapade två-tre vassa chanser på hela matchen. Men är du som supporter nöjd med underhållningen så ska inte jag komma här och klaga. 

Som du säger så har MoDo många nya spelare, så det är väl inte så konstigt att det tog några omgångar innan spelet satte sig?

Jag är för övrigt sorten som inte lånar i förstaläget utan nöjer mig med att göra av med pengar som jag redan har. Där skiljer jag mig från Timrå IK.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2012-10-20

Wayne Gresky: När modo agerade så hade inte alla andra lag i europa fyllt sina lag. Så visst hade det kunnat bli en större tillströmmning av spelare än vad det är idag.

I normala fall så handlar alla lag på samma marknad. I dagsläget handlar modo på en marknad som dom andra klubbarna kommit överens om att inte handla på eller åtminstone inte under de förhållanden som råder just nu. Jag har inte sett era matcher men av Steens poängskörd att döma så har han ju varit tungan på vågen i fler än en match för er. Jag är förresten inte ute efter begreppet "rättvisa" i den här diskussionen. "ärlighet" är ett närmare ord. Jag upplever modos agerande som oärligt och oetiskt. Rättvisa hade väl varit om ni hade fått försöka fylla era skadehål med vanliga spelare, precis som alla andra lag fått göra under tidigare säsonger.

Timrå har spelat offensiv och rolig hockey i flera matcher den här säsongen, sen att många skott har träffat en meter ovanför ribban, det är så klart inte lika roligt att se. Men som sagt, en bra match behöver inte innehålla drömmål och soloprestationer anser jag. Om man bara lockas av det så är nog hockey fel sport.

Jag vill inte rota djupare i din privatekonomi men om du cashar upp ur egen ficka istället för att ta villalån osv. då är du lyckligt lottad. Jag är inte säker på att du förstod min liknelse dock, nu när du börjar prata om lån.

Kommentera

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2012-10-20

Wayne Gresky: Alla Modoiter jag känner tycker så klart som du, det är väl inte något konstigt att vi bryter en överenskomelse....

Om vi skulle byta, tycker du då lika? Nä, du skulle vara bitter precis som vi är.

Medans våran frälsare spelar ishockey i Zug! Så dra åt h...te

Kommentera

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2012-10-20

Wayne Gresky: Jaha vem lånar pengar, sitter du på Modos resultat och balans rapport för september?

Kommentera