1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582369 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1551926

Sv: Apropå nånting...
Tjalle: Ja man kan läsa in vad som anbelangar en i det där. Nu är det som det är, glidaren (är det i ärlighetens namn inte en sådan vi saknat i år? Bland alla "hellre än bra"-spelare på trivselkollo) is back och jag försökte bara se framtiden an med lite tillförsikt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...

mikenomad: Jag var som bekant en av dom som försvarade Murran förra året när drevet mot honom gick som hårdast. Så jävla dålig som Hockeysnacks-pöbeln då ville ha honom till är han inte. Ej heller är det sant att han endast höll klubban i isen och väntade på pass, eller att han bara gjorde mål/poäng när matchen var ohjälpligt förlorad. Murran har kvaliteter som saknas i detta endimensionella, offensivt begränsade lag. Framförallt är han en smart jävel därute.

Men: kvalseriesuccén till trots hade jag full förståelse till att han inte fick förnyat kontrakt. Man skulle ju bygga ett nytt lag, hårt jobbande och allt det där, och då var det inte särskilt svårt att se att spelare som Murran näppeligen kunde ta en tröja. Nu plockas han in ändå. Helt matchotränad, och knappast i bättre fysisk form än då han tränade/matchade med Timrå. Med tanke på hur snacket gick kring hans träningsmoral kan man verkligen undra om ett helt eget upplägg bedrivits under mer disciplinerade former.

Hursom: jag är främst irriterad på signalerna detta skickar ut. Den här pudelvärvningen går stick i stäv med de tankar man hade med lagbygget inför säsongen. Det är uppenbart att man är lost. Kunde man skulle man förmodligen komplettera fem-i-tolv-värvandet med Hirso, Hynning eller varför inte Ann Petrén-Pikkarainen?

Timrå är inte på botten än. Jag tror dock att man fortsatt har stadig kurs i den riktningen. Tanken gnager i mig, samtidigt försöker jag se trösterikt på det hela. Man brukar säga att en missbrukare inte kan påbörja resan uppåt förrns man sjunkit så lågt att det inte går att komma längre. Detsamma gäller nog Timrå. Vi måste falla lite till. När vi kommit till botten vet vi i a f en sak: riktningen därifrån. Jag är själv säker på vilka detaljer som återstår i förändringsarbetet/omdirigeringen efter de senaste 6-7 årens vanstyre.

Kommentera