1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581722 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1571844

Sv: Leksands IF - Timrå IK 2013-03-21

hubbenorlen: Det är bra att du gör ett försök till att argumentera.

För det första tycker jag att du ska fråga dig själv varför vi skulle vinna betydligt fler matcher i AS än i ES. Vad finns det för argument som talar för det? Det är ju inte direkt som att vi skulle få behålla dagens trupp i Allsvenskan, dom flesta spelare lär ha nedflyttningsklausul och KAN dom så LÄR dom utnyttja den. Jag tror i mångt och mycket att vi skulle få bygga laget från ruta 1 och DÄR kommer licenspengarna in i bilden för vi skulle inte ha i närheten av samma plånbok att handla spelare för. Det betyder att man måste få intäkterna från annat håll och jag ser verkligen inte var dom pengarna skulle komma från.

Publikmässigt kanske vi skulle ligga någonstans i mitten av tabellen men sportsligt så tror jag inte att vi kan hantera Allsvenskan och definitivt inte studsa tillbaka upp i ES. Nu är det ju inte kört än men det börjar se ganska mörkt ut. Sen en sak om det här med publiken: Dom senaste 4-5 åren så är det marginalpubliken, eller avsaknaden av,  som bidragit till att vi står på randen till ekonomisk konkurs. Jag tror att ännu fler marginalåskådare kommer att överge Timrå IK om vi åker ur ES. Speciellt eftersom många åskådare kanske kommer för att se Brynäs, Modo, SAIK osv. för att det ligger inom hyffsat geografiskt avstånd. Vilka lag har vi nära i AS? Mora?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Leksands IF - Timrå IK 2013-03-21
Olle: Du skriver om att TIK kommer tappa snittetpublik med ca 25-30 % om de ramlar ur ES iår. Vad gör du personligen för att bidra att de inte ska tappa din plats, för jag förmodar att du stöttar laget på plats av det jag läser mellan raderna? För du är väl inte en supporter som klagar på publiksnittet och inte bidrar själv, isf blir jag tvungen att köra skrubbleken med grannen ikväll.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Leksands IF - Timrå IK 2013-03-21
Olle och hubbenorlen: Vill bara lägga in att ALLA spelare har "nedflyttningsklausul".

Det är nämligen så att alla avtal med spelare hävs om laget ur eftersom de är i skrivna i Hockeyligan och gäller därför inte i Hockeyallsvenskan.
Kommentera

Sv: Leksands IF - Timrå IK 2013-03-21

Olle: Spelarna med klausul LÄR alltså utnyttja den. Det visste inte jag. Jag trodde inte att det var bestämt på förhand.

Inget annat lag i Allsvenskan har licenspengar att handlar för heller. På lika villkor där alltså. 

Ja just det, marginalpubliken har saknats. Vilka är då kvar? Jo, den trogna publiken. Tappar vi 1000 per match av dom så ligger vi ändå ganska bra till med Allsvenskans mått mätt.

Sedan verkar du ha missat en sak i den här diskussionen: Jag har ALDRIG sagt att vi kommer bli ett topplag om vi åker ur. Det enda jag har sagt är att jag inte kommer att gräva ner mig om så sker. Tvärtom kommer jag förmodligen att bli ännu mer engagerad, eftersom en Kvalserieplats lockar så ofantligt mycket mer än en slutspelsmatch i mina ögon.

Kommentera

Sv: Leksands IF - Timrå IK 2013-03-21

Olle:

Tack för din klarsynthet.

Kommentera