1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581723 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1571856

Sv: Leksands IF - Timrå IK 2013-03-21

Olle: Spelarna med klausul LÄR alltså utnyttja den. Det visste inte jag. Jag trodde inte att det var bestämt på förhand.

Inget annat lag i Allsvenskan har licenspengar att handlar för heller. På lika villkor där alltså. 

Ja just det, marginalpubliken har saknats. Vilka är då kvar? Jo, den trogna publiken. Tappar vi 1000 per match av dom så ligger vi ändå ganska bra till med Allsvenskans mått mätt.

Sedan verkar du ha missat en sak i den här diskussionen: Jag har ALDRIG sagt att vi kommer bli ett topplag om vi åker ur. Det enda jag har sagt är att jag inte kommer att gräva ner mig om så sker. Tvärtom kommer jag förmodligen att bli ännu mer engagerad, eftersom en Kvalserieplats lockar så ofantligt mycket mer än en slutspelsmatch i mina ögon.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Leksands IF - Timrå IK 2013-03-21

hubbenorlen: Alla spelare som har möjlighet att bibehålla samma lön som dom har i dagsläget kommer förmodligen att utnyttja sin klausul. Varför skulle spelare som Persson, Belissimo, Lundström, Robinson, Larsson, Murley osv. acceptera att gå ner i lön och spela i en sämre liga när det kan få ett kontrakt med ett elitserielag? Lägg sedan till att våra unga talanger kommer att finna det mer attraktivt att spela i ES med andra lag än i AS med Timrå eftersom det har en positiv påverkan på deras utveckling. De som ligger bra till i draft och de som redan blivit draftade lär dessutom ha ett sådant önskemål på sig från NHL-klubben som äger dem.

Men vi kan väl vända på resonemanget, eftersom du verkar tro att spelare inte kommer att utnyttja sina klausuler. Vilka spelare tror du blir kvar efter en degradering och varför?

Om vi leker med tanken att de som går på hemmamatcherna idag alla är "trotjänare" och att all marginalpublik redan lämnat oss (även om jag inte alls tror att så är fallet)...hur kommer detta då att gynna oss i allsvenskan? Vi får mindre pengar att röra oss med och vi har redan elitseriens i särklass billigaste trupp. Skulle vi klara det ekonomiska läget om vi först och främst blir av med licenspengarna OCH tappar i snitt 1000 personer per match?

Jag ser inte hur den ekvationen går ihop på annat sätt än att vi skulle bli tvungna att banta truppen enormt, ur en ekonomisk synvinkel...och vi har bevisligen svårt att mäta oss med allsvenskans topplag redan idag.

Kommentera

Sv: Leksands IF - Timrå IK 2013-03-21

hubbenorlen:

"Tvärtom kommer jag förmodligen att bli ännu mer engagerad, eftersom en Kvalserieplats lockar så ofantligt mycket mer än en slutspelsmatch i mina ögon."

Det där är bara så jävla tramsigt. Du sitter alltså och påstår att du på fullaste allvar hellre ser Timrå i en kvalserie än en SM-finalserie?

Då kan jag återigen bara säga, du ljuger. Vad du sedan har för syfte med det, det kan bara du veta.

Kommentera

Sv: Leksands IF - Timrå IK 2013-03-21
hubbenorlen: o fan . Fan vilken skön inställning . Tja va faan . Jag kanske skulle pröva och gå på några jämtland hockeymatcher . Jag har ju som aldrig gett de en ärlig chans . Dom vinner ju många matcher per säsong har jag sett i tidningen . Och blir alltid utslagna i kvalet . De kanske är roligare än slutspels serier i ett kokande eon . Korpen hockey kanske är the shit
Kommentera

Sv: Leksands IF - Timrå IK 2013-03-21
Det viktiga nu blir att inte gräva ner sig utan att fortsätta tro på det man gör och även i fortsättningen jobba för att vinna. Det har bara spelats fyra matcher. Sex återstår. Allt kan hända i den här serien fortfarande.
Kommentera