1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1573081

Sv: Rögle BK - Timrå IK 130326

Man kan spekulera utfall tills korna går hem. Jag skulle vilja fokusera stenhårt på nästa match. En rejäl utskåpning där (jag vet, föga troligt men kunde Örebro vinna med 5-2 kan fan vi köra över dom också), och dom måste hantera favorittryck, en rebound och elitseriefrossa. Hittills har det gått mysigt och bra för Skattebetalarnas, men en riktig käftsmäll kan få nyss nämnda faktorer att börja göra sig gällande.

Sen kan Örebro dö när som helst. Sjukt imponerande av dom så här långt, men även dom måste få uppleva lite stolpe-ut. Minns vår egen hall-of-fame-serie 2000. 6 raka segrar, eoner av luft ner till tredje platsen...sen 3 raka torsk, och vips var vi piskade att vinna sista för att inte stupa på målfoto.

Timrå jagar nu. Dagens match var inget fall framåt egentligen, men det var ett steg mot anständigheten i o m 3 poäng. Nu bör man vara inne i skiten. Ställda mellan väggen och avgrunden är valet enkelt: forcera betongen och se vad som finns på andra sidan.

Det är kört, men ändå inte. Låt oss repetera två sanningar: 1) mirakel händer endast när dom borde vara omöjliga, och 2) Kvalserien är en serie där naturlagarna tillfälligt sätts ur spel.

Det k a n gå. Och så länge möjligheten finns gäller enbart ett: framåt!

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Rögle BK - Timrå IK 130326

Bragd-Birger: Ja, det kan gå, teoretiskt sett. Men kom ihåg hur det var i elitserien när det var fyra omgångar kvar. Timrå hade 5 poäng att ta in på Växjö. Timrå vann matcher, men det gjorde Växjö också och därför minskade inte avståndet utan det blev ointagligt. Och då hade Växjö ändå motståndare från högre upp i tabellen. Nu ska Timrå själva möta Leksand och Örebro och har chans att knappa in lite på försprånget. Men i övrigt skall dessa lag möta sådana som redan är avsågade.  Hur troligt är det att de tappar poäng mot dessa? Man är alltså mycket beroende av hjälp från de avsågade lagen. Det hänger sannerligen på en skör tråd.

Kommentera

Sv: Rögle BK - Timrå IK 130326
Bragd-Birger: Så väljer jag också att se det
Kommentera