1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581129 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1573708

Sv: Timrå IK - Leksands IF 2013-03-28
Taurus: Ja det är rent ut sagt för jävligt.
Men jag håller med Nomaden om den där känslan av att vi plankat in i es på fejkleg istället för att gå på fest med jämnåriga finns där trots allt.
Leksand snodde så klart vår plats med ekonomisk doping men det förklarar inte varför vi vek ned oss så in i HELVETE i ks???
Det var rent tragiskt att se hur Montén & Co:s spel inte fungerade.
Vad fan var det som hände egentligen?
Skit samma. Inget att göra åt det nu.
Nu får vi möte Djurgården, Södertälje, Malmö (trevlig bortaresa på vårkanten) på lika villkor.

Over and out
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Leksands IF 2013-03-28

Nubben uttalar sig (länken). Hans tankemönster är anledningen till att jag inte har förtroende för honom i SC-rollen.

"Det var till exempel inte bara att plocka in en förstecenter?

– Nej, det visste jag att vi inte skulle greja. Att vi lyckades få Niklas Nordgren hade att göra med att vi fick lite hjälp och att han kommer från trakten."

Ok. Det fanns alltså inte pengar, så det var omöjligt att få in en förstecenter? Jo, det kan man ju förstå om vi talar Hahl/Pyrret/Vampola-klass. Men, med tanke på att man (efter att Haggan och Bagarn redan fanns i truppen) värvade till Molle, Lindqvist och Sterner så får inte jag det att gå ihop. Det är ju själva typen av center som var det stora behovet, inte att dom offensiva nivåerna skulle vara i yppersta elitserie-toppklass.

Ryno-Edblom-Karlsson-Händemark. Där har vi Leksands centeruppställning.

Henrik Löwdahl-Anders Eriksson-Jonas Karlsson-Niklas Lihagen. Örebros. (Notera att jag var tvungen att skriva ut förnamnen, annars hade ingen haft en jävla aning om vilka det var.)

Den centeruppsättning vi förfogade över säsongen 2012/13 hade offensiva kvaliteter i klass med ett allsvenskt lag på nedre halvan. Den ende som skulle haft en plats i laget är Bagarn, vars spetsegenskaper i BP och ändå hyfsade tvåvägsspel motiverar en plats i tredjekedjan. Resten: nej, nej, nej.

Årets bygge saknade helt dom allsvenska värvningarna. Det har ältats förut, men det är värt att dra det ett varv till. Naturligtvis är det här man skulle ha tittat. Värva någon producerande, offensiv center som är van att leda laget och ta ansvar. Nog fan skulle det ha gått. Just ansvars-/rollbiten är viktig. Spelare som lirat i elitseriens skuggsida är inte vana sånt. Det är otroligt svårt att hitta spelare med rätt karaktär bland sådana, och en jävla fingertoppskänsla för att hitta dom som blommar ut med större roll/ansvar. Det gjorde man inte i år. Istället hittade man dom som krympte ihop ju större pressen blev. Vilket är det normala för den typen av spelare. Det finn liksom oftast en anledning till deras hockeyhistoria.

Sen är det lustigt att Nubbben först säger "Vi fick inte ihop det i år och som sportchef är jag ytterst ansvarig.", vilket kan få en att tro att lite ödmjuk självkritik är på G. Men nejdå, på frågan om han skulle gjort något annorlunda säger han "Nej. Det har varit tufft ekonomiskt."

Jamen, dåså. Det är enbart den tuffa ekonomin som gjort att vi ligger där vi ligger. Dom spelare som Nubbben sett till att värva till klubben de senaste två säsongerna är precis i paritet med ekonomin. Bäckström, Carlsson, Demén-Willaume, Edström, Erixon, Hedman, Bagarn, Hagos, Friberg, Jonte, Gunno, Crippe, Lindqvist, Molinder, Rhodin, Sterner, Smolenak, Bella och Murran. Har jag glömt någon?

Kolla genom ovanstående. Träffprocenten? Bang-for-the-buck-faktorn? Tänket i spelartyper bland backar, centtrar, forwards? Fräschheten? Och hur väl har ledarstaben, med DD (Dubbel-Degradering) Monty i spetsen lyckats utveckla/förädla/förvalta ovanstående härliga gäng?

Jag tror att Nubben säkert kommer att stanna. Och faktiskt, jag kommer vara ok med det. Så länge han börjar inse sina begränsningar som en lagkomponerare med små medel till sitt förtroende. Om det var tufft i eliten är det så klart nada mot vad det blir i allsvenskan. Det kan nog samtliga sportchefer där intyga. Dom vet vad som krävs. Och där finns folk som är betydligt skickligare än Nubben på slikt.

Jag ser framför mig ett par säsonger för överlevnad. Hanka sig kvar, få kontroll över situationen igen. Där kan Nubben få hålla på ett tag. Sen bör man utveckla visioner, förnya tänket i klubben och hur man vill gå vidare. Där vill jag ha en ny sportslig organisation.

Kommentera