1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582742 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1583967

Sv: Timrå IK:s ekonomi

mikenomad:

Jag förstår inte riktigt problemet. Han beskriver väl egentligen bara det aktuella läget. Sedan kan man ju alltid diskutera hur viktigt laget är för kommunen etc., men en reporter kan ju inte gärna sitta och gissa hur de långsiktiga följderna kommer bli. Hans jobb är ju helt enkelt att rapportera det som har hänt, inte det som inte har hänt (ännu).

Personligen är jag lite skeptisk till att kommunerna går in och hjälper fattiga ishockeyklubbar, vare sig det handlar om Leksand, Timrå eller MoDo. Hade jag inte älskat ishockey hade jag förmodligen varit rosenrasande. Om repotaget istället hade handlat om hur Timrå kommun pungade ut med 18 miljoner för att rädda den lokala ridklubben, hade ni varit lika upprörda då?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Bad_Brett: artikeln bygger på, tycker jag, faktafel. För det första så har inte kommunen sålt kommunhuset för 5 miljoner. Man har sålt Högbo till AB Timråbo för 10 miljoner för att omvandla det till ett trygghetsboende. Detta har sin upprinnelse efter ett beslut i kommunfullmäktige 2009-06-15 och kan då knappast ha något med denna rekonstruktion som Rolf vill göra gällande. Det Rolf insinuerar är ju att kommunens ekonomi är så pass under isen att en försäljning av kommunhuset (fel) för 5 miljoner (fel) blivit nödvändigt (fel).

Jag välkomnar gärna kritiskt granskande. Men när det är så uppenbart vad vissa journalister är ute efter blir det mest patetiskt.
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Bad_Brett: Nä, hade det gällt en ridklubb som var utsatt för medial smutskastning hade jag inte brytt mig ett skit. Jag tycker ridsport i alla former suger aprunk så vad som skrivs där rör mig inte i ryggen. Vad gäller den gode Rolf så vet jag inte hur många ggr jag ska behöva skriva att mitt problem med honom INTE ÄR ATT HAN PÅ NÅGOT VIS REDOVISAT OSANNINGAR ELLER BEGÅTT ANDRA TJÄNSTEFEL!

Däremot har han gjort väldigt medvetna val i det han återgett och det har varit att konsekvent redovisa endast det som varit negativt runt Timrå IK. Det är ju inte så att det helt saknas positiva effekter för Timrå kommun att TIK räddas. Och att dessa inte går att återge av media utan att behöva spå i kort eller kaffesump.

Sedan pratar hubbe mot sig själv när han först skriver att media har ett intresse av att återge det negativa eftersom det är vad folk vill ha för att sedan framhålla SVT som superobjektiva i public service tjänst. Om nu Mittnytt är så intresserade av sanningen torde inte vad tittarna vill ha vara rådande. I så fall stöder det ju bara det jag hävdar.

Redigerad kommentar

Kommentera