1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582162 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1613945

Sv: IF Malmö Redhawks - Timrå IK 2014-03-04

mikenomad: det jag tror har varit svårt inför denna säsong, det har varit att liksom sätta in Timrå IK i tabellen. Från att ha varit ett etablerat elitserielag (vi har trots allt spelat i elitserien över 10 år) till att hamna i en lägre division och försökt analyserat hur mycket vi förlorat i slagkraft på vägen.

Jag tror inte att gemene man förstår riktigt vad rekonstruktionen inneburit för föreningen, vilken spelplan vi hade att förhålla oss till. Kraven från supportrar, slipsnissar, medgångare, motgångare har gått i sär. Spannet från att "nu ska vi ta oss tillbaka" till "detta går åt helvete" är milslång. Timrå IK som förening skulle inte må bra av att komma tillbaka snabbt. Föreningen måste få växa in i den kostym som den har att rätta sig efter och få växa in i steget att gå upp i högsta serien igen. Det tar tid.

Personligen har jag satt min målbild i att jag förhoppningsvis får se hockey i Eon, i högsta serien, innan jag lägger igen ögonen och blir jordgubbe. Det tror jag är realistiskt. Jag tycker att föreningen skött sig bra detta år, och jag är övertygad om att vi till nästa säsongfår se en upptrappning både vad gäller trupp och strategin att ta sig dit.

Det är förbannat vemodigt just nu att det tagit slut. När man lever för hockeyn, för laget, för kärleken att få gå på match. Då är det surt. Men det går över. Vi har ett lag även nästa säsong. Vi har en förening som mår bra. Vi har inte spenderat mer pengar än vad vi har ekonomi till. Sådana är spelreglerna, det måste alla rspektera.

Jag har suttit i Eon alla matcher utom en och följt det här laget. Kan säga att jag missade många matcher förra säsongen då vi lirade i högsta serien. I år har det varit skoj att se grabbarna, i år har Timrå-andan infunnit sig igen. Jag skiter i om laget förlorar matcher, det är sättet man gör det på som berör mig. Och i år har vi förlorat ett fåtal matcher på fel inställning, en del matcher på grund av en ung trupp. Förra säsongen förlorade vi massor av matcher för att man inte gav järnet, inte gav sitt yttersta.

Nä, det finns väldigt mycket positivt att ta med sig efter denna säsong. Det bådar gott, utifrån förutsättningarna. Fortsätt satsa på våra ungdomar, en bra ungdomsverksamhet där disciplinen skall finnas från tidig ålder och kraven succesivt ökar i takt med åldern. Det tror jag är melodin, då tror jag på en välmående förening. Då kommer jag att få uppleva topphockey i proppskåpet innan jag är klar på planeten jorden.

 

Natti folks.

Kommentera