1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582001 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1641759

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Kongo: Man använde exakt samma argument för 30 månader sedan och då valde man att tro på föreningen och biföll deras vädjan. Men det är inte hållbart att ha detta som enda argument längre. Broarna är brända. Det är precis som med allting annat i vårt samhälle. Man kommer till en punkt där man inte längre kan försvara sin partner längre utan måste frigöra utrymme för någonting annat.

Kunde VIK Hockey, Vita Hästen och Örebro IK gå i konkurs och komma tillbaks så ser jag inte varför Timrå IK skulle kunna ombildas med ett helt nytt styre och syre och påbörja vandringen uppåt. Att sedan kanske tar något eller några decennier att skapa något med full kraft och trovärdighet är kanske priset man får betala.

Sedan skall absolut föreningen villkora att om skall spelarna representera föreningen så skall de vara bosatta i Timrå Kommun. Man kan inte längre skylla på att marknaden styr och att detta är det enda sättet att förhålla sig till. Det finns jättefina ytterområden i kommunen såsom Söråker, Sörberge, Fagervik och Fröland där man kan bo. Det är dessutom pendlingsavstånd till Sundsvall. Finns inget som motiverar att spelarna skall ha krypavstånd till krogen. Har de fungerat för mig att bo i Timrå men roa mig i stan så måste det fungera för spelarna också. Dessutom finns i stort sett allt i serviceväg att tillgå. 3 matbutiker centralt, 6 pizzerior, Systembolag, apotek, frisörer m.m.

Åh har man mellan 30-50.000kr i månadslön så har man absolut råd att ta taxi till och från stenstan.

Sundsvall som företeelse skiter fullständigt i Timrå och då tycker inte heller jag att de skall kunna frossa på vår bekostnad men i gengäld inte skjuta till något nämnvärt ekonomiskt.

Hur skulle de se ut tror du om spelarna i Leksand var mantalskrivna i Mora Kommun men spelade i Leksand.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Magnus Rövarn : Hahaha, så du menar att klubben skall skriva kontrakt där spelarna måste bo i en speciell stad? Och ifall spelaren under kontraktet väljer att flytta till Sundsvall så ska TIK ha rätt att sparka spelaren? Har jag förstått dig rätt då? 

Du tror att det är ens lite möjligt? Antar att det också skall gälla alla andra kommunanställda eller underentreprenörer till kommunen? 
Jobbar man som tjänsteman på kommunkontoret så skall man bo i kommunen eller få sparken. 
Skall man som entreprenör eller leverantör till kommunen så skall alla vara skrivna i Timrå.. Har jag förstått dig rätt då? För det kan väl inte bara gälla ett hockeylag om man nu ska införa dessa regler? Utan skall man ha någon affär med kommunala medel att göra, då ska samtliga som indirekt gynnas av detta bo i Timrå.

Sedan förstår jag inte, om ni ska börja om i 3an, ska ni ändå ha kontrakt som ger spelaren 30-50kkr i månaden? Låter lyxigt.. 

Din jämförelse med Leksand och Mora var ju skarp. Men du kunde inte jämföra AIK/Solna och att alla deras spelare ska bo i Solna och absolut inte i centrala Sthlm? 

 

Du är så underhållande, men detta är nog bäst hittils: "Dessutom finns i stort sett allt i serviceväg att tillgå. 3 matbutiker centralt, 6 pizzerior, Systembolag, apotek, frisörer m.m."

Så en hockeyspelare behöver pizzerior och systembolag, sen är allt täckt? 

Redigerad kommentar

Kommentera