1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581998 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1641775

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Magnus Rövarn : Hahaha, så du menar att klubben skall skriva kontrakt där spelarna måste bo i en speciell stad? Och ifall spelaren under kontraktet väljer att flytta till Sundsvall så ska TIK ha rätt att sparka spelaren? Har jag förstått dig rätt då? 

Du tror att det är ens lite möjligt? Antar att det också skall gälla alla andra kommunanställda eller underentreprenörer till kommunen? 
Jobbar man som tjänsteman på kommunkontoret så skall man bo i kommunen eller få sparken. 
Skall man som entreprenör eller leverantör till kommunen så skall alla vara skrivna i Timrå.. Har jag förstått dig rätt då? För det kan väl inte bara gälla ett hockeylag om man nu ska införa dessa regler? Utan skall man ha någon affär med kommunala medel att göra, då ska samtliga som indirekt gynnas av detta bo i Timrå.

Sedan förstår jag inte, om ni ska börja om i 3an, ska ni ändå ha kontrakt som ger spelaren 30-50kkr i månaden? Låter lyxigt.. 

Din jämförelse med Leksand och Mora var ju skarp. Men du kunde inte jämföra AIK/Solna och att alla deras spelare ska bo i Solna och absolut inte i centrala Sthlm? 

 

Du är så underhållande, men detta är nog bäst hittils: "Dessutom finns i stort sett allt i serviceväg att tillgå. 3 matbutiker centralt, 6 pizzerior, Systembolag, apotek, frisörer m.m."

Så en hockeyspelare behöver pizzerior och systembolag, sen är allt täckt? 

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi

spud: Ja varför skulle det inte räcka med gångavstånd till mataffärer, systembolag etc.

Har du mat i magen och sprit på fredagkväll så överlever du ju. Finns även bensinpumpar och bemannad station för att kunna införskaffa diverse tillbehör till bilen. Vad är det mer som måste till menar du när bussar som avgår 2-3ggr i timmen i bägge riktningarna samt att det finns taxibolag. Det går ju för oss andra vanliga dödliga så ge mig ett skäl till varför det inte skulle kunna fungera?

Jag utgår ju givetvis från vad spelarna har i dagens penningkurs, något annat kan jag ju inte förhålla mig till.

Men jag kan sänka lönen till 20.000 och du har fortfarande råd att ta taxi till och från stenstan.

Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi

spud: Varför måste man dra alla över en kam? Har alla spelare lika löner? Svar NEJ.

Självklart kan föreningen statuera exempel och sätta ned foten. Spelar du i Timrå så bor du i Timrå. Det är ingen big deal. Som jag skrev. Klarar Timråborna av att bo i Timrå inkluderat mig men roa sig i stan när det är löning så kan även spelarna förhålla sig till detta. Finns ingen anledning att en hockeyspelare skall stå högre upp i hierarkin jämfört med en vanlig kommunalarbetare. På vilket sätt är Emil Berglund och Oskar Johansson  t ex mer värd än mig? För att de råkar ha rika föräldrar och släktingar så MÅSTE de per automatik bo i en gräddfil. Absolut inte!

Det daltas nåt helt jävla otroligt i dagens läge. Det finns ingen rimlighet att Timrå Kommun skall vara någon jävla borgenär men inte få en krona tillbaka på investerade pengar.

Redigerad kommentar

Kommentera