1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580931 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1654270

Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!

snabba svar fick man i alla fall

Hej! Tack för din synpunkt!

Vi är 6 partier som inte tycker det är rimligt att kommunen ska köpa tillbaka en arena för 45 mkr, eftersom vi tidigare skänkt den till klubben. Det känns definitivt inte rätt mot skattebetalarna!

Dessutom tycker vi att det är otroligt tråkigt att Timrå IK lägger ansvaret i kommunens knä! Timrå kommun kan aldrig ta ansvar för klubbens ekonomi, det måste de faktiskt göra själva! 

Vi har genom åren stöttat klubben på alla möjliga sätt. Vi har vid minst tre tillfällen betalat ut driftbidraget i förskott och vi sade ja till rekonstruktionen 2013. Det gjorde vi för att inte klubben skulle gå i konkurs. Banken har genom ockerräntor och horribla amorteringsvillkor bidragit till att klubbens ekonomi försämrats, vi tycker att det är deras tur att betala nu! Om de skriver ned lånet med 32 mkr så kommer köpeskillingen att hamna på en rimlig nivå som innebär att kommunen kan pröva den frågan. Vi har också erbjudit klubben möjligheten att vi betalar ut driftbidraget i förskott ännu en gång, under förutsättning att näringslivet och / eller fostrade spelare i klubben skickar in friskt kapital. Då får klubben tid på sig att hitta en långsiktig hållbar ekonomisk plan för framtiden.
Vi liksom du hoppas på en lösning!

Med vänlig hälsning, Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande

Skickat från min iPad

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!
superfalle: Skön hänvisning till tidigare spelare... Ojojoj
Kommentera

Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!

superfalle: Hon jobbar för högtryck att copy paste:a mejl. Viktigt att mejla minst de tre ordf/vice ordf. Det är de som har mest makt. 

Viktigt också att inte låta politikerna skylla på banken. Det är politikerna som bestämmer om detta ska vara en prioriterad fråga. I så fall löser dom det.

Och detta "Vi är 6 partier"-skydd är är bedrövligt...

Kommentera

Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!
superfalle: Med tanke på antalet utropstecken i hennes svar får man känslan av att hon är rätt trött på att försvara kommunens ståndpunkt. Till viss del förstår jag henne.
Kommentera