1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581782 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1668024

Sv: Apropå nånting...
SMÅLAND: en snabb analys från min sida så kommer jag fram till att det gått stadig utför sedan Lill kentas dagar...

Inte så mycket resultat mässigt jag menar som att challe alltid fixade slutspel och så men hockey är underhållning och underhållningen dog lite under challe.

Sedan har vi haft rejäl omsättning och ifjol med roffe och mer unga killar så började man kunna hitta lite mer underhållande
sekvenser och nu i år med Forsberg tycker jag det varit än mer tydligt. Man verkligen visar att man orkar mer än motståndaren ofta. Vilket får oss supportrar att känna lite stolthet sedan tycker jag att den offensiva kreativiteten har släppts fri lite mer. Spelarna vågar ta ut svängarna lite mer trots att kompetensen nu är klart sämre än för 4-5 år sedan.
Det är a och o enligt mig att man etablerar ett underhållande spelsätt för föreningens möjligheter att öka på publikantalet under hemma matcherna.

Det måste vara jävligt mycket skojigare att vara spelare i föreningen och a-laget med om man får cred för att försökt något spännande framåt än att hållas tillbaka till förmån till att ständigt ligga rätt i sin defensiva position på isen...

Det finns mycket mer för Forsberg att uträtta här så det är inte så att jag är helt nöjd... Jag vill tex se att man lär backarna när dom skall röra lite på sig under offensivt tryck. Att engagera backarna mer i offensiven är risky men det leder väldigt ofta till att motståndarna brister i markering och sortering av anfallare.
Det gångna året tycker jag att backarna helt tydligt haft 85% defensiv inriktning. Visst materialet är som det är men lite kan man öva in ändå. Hur som helst vill jag absolut se den nuvarande tränar duon fortsätta köra med laget. Gärna under ett 2+1 kontrakt med lite arbetsro.

Från det ena till det andra... Det här var första säsongen på länge där vi inte haft halva laget långtids skadade va? Känns jäkla fint faktiskt! Så till nästa år då:
Fler och bättre skott
Mer involverande av backar över HELA banan
Jaga bort novemberuppehållspöket!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
söder över: Om Forsberg väljer att inte förlänga med Timrå kanske Andreas Appelgren vore en potentiell ersättare? Han har ju gjort en resa vi vill göra och vet vad som krävs.
Kommentera