1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581453 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1701891

Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2015-10-03
Sputnik: Just idag så är det kanske inte så konstigt att de inte flyttar upp någon junior då j20 befinner sig i Luleå.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2015-10-03
Nej men precis. Med tanke på att J20-laget var uppe i norr hela helgen så är det inga konstigheter med att ingen junior fick ta Alexander Lindgrens plats utan att Brynis istället fick kliva upp och vikariera som ytterforward.

Däremot när det gäller bortamatchen mot Pantern så undrar jag varför man inte flög ner två juniorer så att vi åtminstone fick ihop fullt lag? Naturligtvis otur att J20 spelade hemmamatch mot Modo samtidigt. Men A-laget är väl trots allt det som ska prioriteras i första hand. Det bör väl finnas spelare i J-18 laget som är på gränsen till spel med J20 och som står och knackar på dörren. Så det hade nog inte gått någon nöd på J20 samt att det hade varit ett utmärkt tillfälle för två spelare att få chansen att visa upp sig.

Ingen jättestor sak egentligen. När det endast rör sig om en match så ska vi såklart ändå kunna genomföra den trots att det som sagt hade varit skönast att spela med 4 femmor samt 6 backar och dessutom låta två juniorer få chansen att visa upp sig.

Såg att Marcus Sirén har haft en bra helg där uppe. 1 mål och 4 assist på dom tre matcherna som har spelats. Så nästa gång det saknas spelare och vi behöver plocka upp någon från J20 så bör det vara Siréns tur att få prova på Allsvenskt spel. Högerfattad också vilket är ett stort plus. Är det någon som vet hur det ser ut för Lindgren? Redo för att spela igen mot AIK? Om inte så bör Sirén få sin chans redan i nästa match.

Har tyvärr inte haft möjlighet att se dom två senaste matcherna. Hur var Wibergs insats nere i Tingsryd? Om jag förstår saken rätt så var Ohres insats mot Vita Hästen inte speciellt bra? Trist i så fall. Dags för Mattsson att få chansen mellan stolparna igen mot AIK kanske?

Så får vi se hur det går. Det är åtminstone väldigt kul att Ohre har fått chansen i tre raka matcher så att vi har haft lite kontinuitet. Var ett tag orolig att Forsberg skulle köra på något slags system med att låta dom stå varannan match. Oavsett hur deras insats i kassen har varit.

Annars håller jag fullständigt med om att vårat powerplay är alldeles för dåligt. Som många har varit inne på så går det oftast alldeles för sakta. Få igång lite tempo i passningsspelet istället för att åka omkring och smådribbla i ett par sekunder innan ni lägger passningen!

Med tanke på att vi satsar på att åka väldigt mycket skridskor samt att dom flesta forwards faktiskt är snabba på rören så kommer vi naturligtvis att få spela en hel del PP under säsongen. Så om vi inte börjar få ordning på spelet samt blir bättre på att förvalta dom lägen vi får så kommer vi naturligtvis att gå miste om många mål samt dyrbara poäng i serien.
Kommentera