1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581424 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1704565

Sv: Mora IK - Timrå IK 2015-10-13
söder över: Jag har funderat en del kring John Westin och känslan är att vi förmodligen värvade fel forward från Sundsvall till fjolårets trupp. Nu bör såklart Nubben ha betydligt bättre koll än vad jag har på 13/14 års upplaga av Sundsvall Hockeys spelare. Faktum är att jag missade derbyt i Sca-Cupen den aktuella säsongen så jag har inte sett en enda match med det laget.

Men Sebastian Selin hade med facit i hand varit en bättre värvning än Westin tror jag. Dessutom högerskytt vilket är något vi har haft en enorm brist av bland våra forwards åtminstone dom 10 senaste åren. Jag kollade igenom Sundsvalls poängliga för den aktuella säsongen. Att Selin gjorde 13 pinnar mer än Westin är ingenting som man behöver stirra sig blind på.

Med tanke på att många av dom Norrländska Division 1 lagen är så pass dåliga så är det svårt att säga säkert att Selin där och då framstod som en bättre värvning än Westin. Selin kanske gjorde massvis med poäng mot uselt motstånd men var mer anonym mot dom någorlunda bra lagen medans Westin å sin sida verkligen presterade när det gällde som mest och mot bäst motstånd?

Det är någonting som jag endast kan spekulera kring.

Till Westins fördel så hade han även betydligt bättre meriter sen innan. En säsong i SHL med Modo, en säsong i Allsvenskan utlånad till Asplöven, U18-VM och draftad av Montreal Canadiens. Sedan att storebrorsan redan spelade här är såklart ytterligare en faktor som gör att Nubben troligtvis inte oroade sig för att han inte skulle trivas i laget eller att han inte skulle passa in i gruppen och sådana saker.

Selins meriter bestod av två säsonger i Division 1 med Piteå och Sundsvall och sedan inte så mycket mer.

Däremot hade jag gärna sett att det gjordes ett försök att locka hit Selin till den här säsongen. Självklart så är det riktigt starkt att göra 26 poäng i sin debutsäsong i Allsvenskan. Men han fanns ändå tillgänglig på marknaden fram tills 12 maj och jag har varken läst eller hört att det ska ha varit några andra lag som försökte värva honom.

När det gäller biten att vi har varit alldeles för dåliga i Powerplay i många säsonger så är kanske inte bristen på högerskyttar bland våra forwards den enda anledningen. Men jag tror åtminstone att det är en del av förklaringen.

Det blir såklart svårare att göra mål när vi endast kan skjuta direktskott från ena sidan och det blir klart enklare för motståndarna att läsa spelet och försvara sig.

På förhand så kändes Lindgren, Marklund och Johnsson absolut som tre hyggliga tillskott till truppen. Men hur svårt hade det varit att byta ut någon av dessa tre mot en högerfattad spelare? Selin hade som sagt varit en utmärkt värvning. Men jag hade absolut kunnat nöjt mig med ett mindre "bra" namn. Simon Mattsson t ex. Fick inte förnyat förtroende i Almtuna. Dock ingen spelare som jag tror att Timrå var intresserad av och nu hamnade han i Oskarshamn istället.

Knylan var i något inlägg inne på just det här med Powerplay och undrade om det var 09/10 som vi senast var ett någorlunda farligt hot i PP. Jag orkar inte gå in på swehockey och dubbelkolla men jag har faktiskt för mig att vårat resultat i PP var riktigt dåligt även den säsongen. Även fast Corso och Sonnenberg rent skicklighetsmässigt är två av dom absolut bästa anfallarna som vi har haft dom 10 senaste säsongerna så var vi ett av seriens sämsta lag i PP.

Däremot säsongen innan så tror jag att vi kom på 2-3 plats i PP-statistiken och mycket det tack vare Mikko Lehtonens slagskott från blålinjen. Pyörälä och Wandell är två andra spelare som jag tycker var riktigt skickliga i PP.

Rent allmänt annars när det kommer till backar så tycker jag att Mat Robinson är en av dom bästa backarna som jag har sett i Timrå. Anledningen till att han inte har fått så mycket positiv uppmärksamhet som jag tycker att han förtjänar är väl för att spelade här under fel säsonger. Under hans första säsong i klubben kom vi överlägset sist i tabellen samt att vi som bekant åkte ur Elitserien under hans andra och sista säsong här.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Mora IK - Timrå IK 2015-10-13
Corvo: Sebastian Dyk är ett namn jag hade velat se.
Kommentera