1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581409 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1704566

Sv: Mora IK - Timrå IK 2015-10-13
Corvo: Sebastian Dyk är ett namn jag hade velat se.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Mora IK - Timrå IK 2015-10-13
JobbaPuck: Håller självklart med. Säg rent hypotetiskt att vi lockade till oss Dyk från Asplöven istället för Sam Marklund. Det hade på pappret blivit den klart vassaste värvningen.
Vet inte om Timrå anmälde intresse för honom. Men om vi gjorde det så var vi definitivt inte ensam. Jag tror det var användaren "Timråkollen" på Twitter som skrev om att det var 7 klubbar i serien som jagade hans underskrift.

loven4ever.com/45-dyk-jag-vet-faktiskt-inte-varfor-det-inte-blev-bjorkloven/

Jag har uppfattat det som att Björklöven var det lag som var närmast. Dom var intresserade och han ville själv dit. Men Björklöven var lite väl snabba att fylla upp sin forwardskvot så det fanns helt enkelt inte plats. Snopet för alla inblandade kan tyckas. Visst har Björklöven bra forwards. Även bra backar för den delen samt enligt mitt tycke seriens bästa målvakt tillsammans med Axel Brage i Vita Hästen.

Men att varje enskild forward skulle vara så pass bra att det inte finns plats för en spelare som har gjort 17 mål i Asplöven och som bara är 23 år och fortfarande under utveckling tvivlar jag på. Slarvigt av Björklöven helt enkelt.

Även Malmö var intresserade att skriva kontrakt med honom. Då pratar vi dock inte om spel i SHL utan där var tanken att han skulle lånas ut till Pantern och jag fick intrycket att det inte lockade.

I vilket fall så tycker jag att det är något överraskande att han blev kvar i Asplöven. Även fast det sket sig med Björklöven som var den klubb han ville spela med så saknades det som sagt inte intresse från andra Allsvenska klubbar.
Kommentera