1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581461 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1707524

Sv: Apropå nånting...
oldboy: Kapacitets- och facilitetsmässigt ger Timrå Isstadion förutsättningar för en satsning mot SHL och ett etablerande i mitten av denna serie. För att etablera sig bland de största klubbarna i SHL krävs en anläggning som kan generera större intäkter, vilket vid ett sådant scenario kan lösas genom utveckling av befintlig anläggning eller ett ny-uppförande. Att en SHL-satsning före 2035 skulle vara meningslös är möjligen en fantasi från din sida - nuvarande anläggning blir först en begräsning vid en satsning för ett etablerande på den högsta nivå som man var och nosade på under den senaste storhetstiden på 00-talet.

Problemet eller utmaningen idag är att hyresstegringen kräver intäkter för att möjliggöra en satsning som ger mer intäkter (samma problem har Leksand, men på en helt annan nivå) för att hyran ska vara hanterbar. Kan man göra denna satsning är Timrå Isstadion en väl lämplig anläggning.

Du skriver att det egna kapitalet försvann för att man amorterade på lånet. Det är ett omöjligt påstående eftersom det är en direkt motsägelse.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Kongo: "De senaste två åren har vi dragits med stora underskott och sedan har vi använt stora delar av våra vinster till att bygga upp E.ON Arena. Vi har amorterat av på våra lån ganska kraftigt och vi är nog det lag i Elitserien som har minst lån på arenan"

Christer Eriksson 2011
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Kongo: Det är placeringen av arenan som är problemet, 2035 går väl avtalet ut med kommunen om jag inte har fel. Då kan man satsa på en arena i stan.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
oldboy: Distriktets SHL-hopp är TIK:s återhämtning och därefter satsning. En del i detta är att sponsorerna prioriterar en satsning mot SHL före ett rättvisetänk (eller vad som nu motiverar att bryta av en del av sponsorkakan till IFS).
Kommentera