1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581647 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1767604

Sv: IF Björklöven – Timrå IK 2016-10-12
T T: Märklig farsa om du frågar mig! Ta med en femåring på hockeymatch mellan Björklöven och Timrå IK!?

Den närmaste parallel jag kan dra var när min kulturflummige och kollektivfostrade moster tog mig med på bio i början av min karriär. Det vill säga då mjölktänderna i min käft bara hade enstaka glugg.

Mina busprickpolare på lekis hade talat sig blå om Tjorven, Emil i Lönneberga och någon livsfarlig historia som hette Djungelboken.

Närå! Moster plockar med lilla mig på Ingmar Bergmans sköna svartmörka epos Ormens Ägg. En nevrotisk blyångest om svält och svårmod i ett mellankrigiskt mörksvart Berlin... Ett fåtal tyska fårade skådisar i svält och rök med självmord i blick.

Den här omskrivna farsan har nog missuppfattat det mesta i uppfostran och vägval till femåringar! Kan nog själv vara skadad av TV-klassikerna Vilse i pannkakan och typ Tååååårtan!

Hockey borde ha åldersgräns! Givetvis borde små känsliga barn endast skolas in till lallande Leksand. Förskolenivå och myspys rakt över. Lika ofarligt som kärlekstunneln på Gröna Lund.

Hockeyångest är allvarliga saker! Och föräldrar måste ta ansvar!

Förfallet kommer ändå senare i livet...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: IF Björklöven – Timrå IK 2016-10-12
Smokey: jag tycker att ni för ett konstigt resonemang i den här frågan. Jag utgår från att du i viss mån var ironisk när du skriver om åldersgräns eftersom vi ska vara glada över varenda käft som tar sig till matcherna.

Utöver detta så verkar den allmänna uppfattningen vara att omgivningen skall anpassa sig till hockeyn? Har hockeyn råd med det? Jag hävdar att förhållandet bör vara det motsatta. Att sitta och skrika könsord på sittplats tycker jag visar på en bristande förmåga att föra sig. Klarar man inte av att bete sig i en grupp av människor så kan man gott sitta och vråla hemma i tv-soffan. Sätter man sig precis bredvid klacken eller ställer sig mitt i den så håller jag dock med de flesta skribenter, då får man vara beredd på lite extra testosteron i luften. Jag har många bekanta i storstadsregionerna som har slutat gå på fotbollsmatcher eftersom det är en ogästvänlig och halvläskig miljö, jag säger inte att hockeymatcher behöver upplevas på samma sätt men jag tror inte det skulle vara till någon förenings fördel om barnfamiljer slutade gå på matcherna.

"Förfallet kommer ändå senare i livet?" Ja absolut lär den lille grabben lära sig innebörden av en hot cosby eller en dirty sanchez tids nog men personen som skrek dom här sakerna lär väl knappast bete sig på samma sätt på konferensen, på ett bröllop eller på släktmiddagen, varför är det ok på hockeymatchen?
Kommentera

Sv: IF Björklöven – Timrå IK 2016-10-12
Smokey: äh. Sätt ribban direkt. Mina barn har fått gå och kolla Timrå från fyra års ålder vilket effektivt vaccinerat dem mot Stockholmsklubbarna. Äldste sonen gjorde en del matcher på Hovet innan han fick kolla en hemmamatch. Samma kväll begick han surströmmingdebut och har sen dess aldrig ifrågasatt det heller. Man måste jobba med det där som hockey och surströmming tidigt. Det står i alla uppfostringsböcker sedan länge.
Kommentera

Sv: IF Björklöven – Timrå IK 2016-10-12
Smokey: Dagens föräldrar tänker bara på sig själv. Eller hur ska man annars förklara att de släpar med sig sina nyfödda på ett flygplan till USA? Så fort man har fått barn verkar man tro att hela världen ska anpassa sig till dem.
Kommentera