1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581612 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1809728

Sv: Silly Season 2017/2018
Försöker ödjmukt påpeka att det finns en tråd avsedd för snack gällande kommande säsongs trupp/organisation.

Tränarfrågan är uppe, vilket är fullt rimligt. Det har surrats om att Roger hängt löst under säsongen som gått, hur pass mycket substans det legat i det vet jag inte men med tanke på utfallet så är det självklart att han ifrågasatts. Klubben har tagit steg nu år för år, tyvärr alldeles för små för att vara en klubb som Timrå IK i en serie som hockeyallsvenskan. Mycket har spelat in, framförallt ekonomin, men i jämförelse med andra klubbar så går det lite väl långsamt. Den här säsongen hade kunnat bli betydligt roligare. Det kunde man kräva såväl inför säsongen som under den. Vi har underpresterat rejält och det är ytterst få spelare från årets säsong som slagit personligt rekord, vilket är uselt sett utifrån vilken ålder de flesta av spelarna är i. Det såg förbannat ljust ut i höstas, sen kommer det lite motgång och vi är plötsligt i spillror. Samma mönster, år efter år. Ett PP som inte heller i år satte motståndarna i skräck, det vi kunde erbjuda var individuella prestationer. På den posten var vi sylvassa, men vi är ett lysande exempel på att en producerande kedja inte vinner några topplaceringar i slutändan.

Jag gillar Roger Forsberg, det har jag alltid gjort. Det var ett superfräscht namn när han presenterades och passade klockrent in i vår profil. Han kommer från närområdet, hade några års erfarenhet av seniorhockey bakom sig och var van att jobba med unga spelare och spelarutveckling. Han hade inte så pass mycket dokumenterad erfarenhet att kunde ha begärt alldeles för mycket i lön heller. I vårt läge då, inför 2014/2015, var han klockren. Ser man honom leda ett ispass blir man än mer förtjust, han är oerhört engagerad. Jag tycker att det vore synd att släppa honom, väldigt synd. Jag ser gärna att kopplingen mellan TIK och Jämtland blir ännu starkare. Först Forsberg, sen Dahlén och nu senast Själin. Jag har ingen aning om hur turerna gick där och då, men jag har svårt att se att det var någon nackdel att Roger tränade TIK i samma veva som #54 valde att sticka från HV. Nubben och Uffe kände varandra sen tidigare, men Uffe och Roger är ju ännu tajtare.

Ska man då behålla honom bara på grund av den historiken och att han kan vara en bricka i att stärka Timrå IKs varumärke i Jämtland? Ja, gärna. Men inte i rollen som huvudtränare med två assisterande. Frågan är då om det överhuvudtaget är möjligt, vilket det sannolikt inte är. Hirschs ursprungliga roll är målvaktstränare, men han har visat sig vara så pass skarp att han även jobbat med försvarsspelet (tror jag?). Hur gör man isåfall med Stridh, och köper Roger att kliva ner ett hack i hierarkin? Jag vet inte, jag kan bara komma med drömmar och förslag. Drömmen vore att få behålla honom, och att kanske använda Stridh som någon libero mellan A-lag/J20. Det fungerar sannolikt ungefär så redan nu, men med tanke på hur lite vi fick ut av årets trupp så vore det oförsvarligt att lunka vidare med samma konstellation.

Jag har inte attraherats av tanken förr men börjar så smått göra det nu, att plocka in någon rutinerad räv. Min bild av Timrå IK har varit att vi ska vara framåtsträvande, en bricka i att forma den moderna ishockeyn. Vi har på vissa sätt lyckats, vi formar moderna hockeyspelare år efter år som genom att representera Timrå IK får möjligheten att ta vidare steg i karriären. Det märks att vår respekt på den fronten stiger successivt inom svensk ishockey. Problemet är bara att vi inte presterar resultat. Ett ännu större problem är att hitta den tränare som ska få oss att ta nästa steg. Att plocka in en Roger Melin-figur attraherar, sannolikt är att dennes lönekrav inte attraherar fullt lika mycket.

Fredrik Söderström nämns. Han är svår, för att inte säga omöjlig att ogilla. Han har tränat ett lag som tre år i rad haft en effektivitet i PP på minst 20%. Resultaten för laget har dock gått upp och ner, men låt oss komma ihåg att han också tränat Oskarshamn. En klubb som saknar den infrastruktur vi har, med en ungdomsverksamhet i toppklass och förutsättningar för att kunna sikta mot SHL inom snar framtid. Även om vi har en stram organisation så får man nog inse att de fått trolla ännu mer med knäna där nere. Framförallt när de är hemmahörande i en region med ett sinnessjukt antal elitlag. Jag skulle inte protestera om han sajnades, jag tror inte heller att han är omöjlig. Visst kan SHL vara intressant, men det är väl inte supersannolikt att det isåfall skulle bli i en ledande roll.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2017/2018
Knylan:Grym mastodontare där! Nyanserat och underbyggt, respect.

Vete faen angående en rutinerad räv dock. Söderström är en sån typ som lockar stenhårt, misstänker dock att det kan bli SHL där.
Skulle vilja ha en hungrig, totalt insnöad hockeynörd som ritar pp-uppställningar med skeden i frukostfilen.
Å andra sidan - fet rutin kan vara vad laget behöver.

Blir jävligt intressant att se vad som händer på tränarsidan. Att Rogge inte fortsätter som huvudtränare utgår jag ifrån.
Kommentera

Sv: Silly Season 2017/2018
Knylan: Johan Thelin har gjort ett bra jobb med j20 speciellt det senaste året. Han bör också vara ett namn som kan ingå i a-lagsstaben nästa år.
Kommentera

Sv: Silly Season 2017/2018
Knylan: En annan som man funderar lite på är ju Pelle Hånberg, vet dock inte hur hans ledarstil är men på nått sätt känns han ändå intressant, han har både varit med om att ta upp Hästen till HA och Karlskrona till SHL och har i allafall rutinen.
Kommentera

Sv: Silly Season 2017/2018
Vad ska gamle Börje göra då? Entledigad från Ingolstadt och var mycket framträdande de sista åren under MIFs HA-sejour. I MIF var han sylvass runt kassen och petade in ett stort antal puckar.

Jag vet ett lag som skulle behöva den typen av spelare, med precis just den spetskompetensen.
Kommentera

Sv: Silly Season 2017/2018
Knylan och Kongo. Klocka ord. Ibland känner Man sig bara så jävla frustrerad och hetlevrad.
Jag har kritiserat Roger och organisationen lite väl hårt den här säsongen.
I eftertänksamhetens bleka krankhet inser man det.

Vi kan bara ödmjukt konstatera att det är äckligt jobbigt att var TIK:are. FÖR ALLA!
Kommentera