1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581659 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1810526

Sv: Silly Season 2017/2018
Sputnik: Molinder är balanserad och rutinerad. Jag tycker dock att han är för karaktärslös (dvs han sätter inte tillräcklig prägel på spelet) för att vara topp två-center. Som tredje-fjärdecenter bör Timrå ha billigare och mer utvecklingsbara spelare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2017/2018
En lista på några offensiva backar som jag skulle kunna tänka mig att se i Timrå. Jag har även plockat ut några från Nordamerika, då jag skulle tycka att det är värt att värva en spelare därifrån för at få in en back som kan göra poäng, särskilt i powerplay. Ungefär som Mora lyckat med Kevin Gagne.

Karl Johansson (Vimmerby)
24 årig back ifrån Östersund som gör sin 4:e raka säsong i division 1. Är ganska liten till växten men har en gedigen hockeyutbildning på Brynäs HockeyGymnasium och har gjort över 63 J-landskamper en gång i tiden. Han har gjort totalt 109 poäng på 175 HockeyEttan matcher och har iår vissat att han kan producera i den Södra HockyEttan likväl som den norra då han iår spelat med Vimmerby som förövrigt slog ut Sundsvall Hockey i Playoffet.

Guiallaume Gellinas (Quad City)
23-årig back ifrån Kanada som spelar i ECHL. Öste in poäng i Junioråldern men har haft svårt att producera lika mycket som senior. Gellinas har haft svårt att ta en plats i AHL och har somsagt fått spendera den mesta delen av sin tid i ECHL. På de två senatse säsongerna har det blivit 14 mål 35 assist (49 poäng) på 93 ECHL matcher. Han beskriv som en skridskostark back med powerplay potential.

Matt Finn (Missouri)
Gick i andra rundan som nummer 35 totalt i NHL draften 2012 och såg då ut att ha en framtid i NHL, men har under de två senaste säsongerna fått svårt att ta en plats i AHL och har fått spenderat mycket av tiden i ECHL laget Missouri. Jag tror att detta skulle vara en toppen back på HA nivå och han har likt tidagre nämda Gellinas gjort mycket poäng på juniornivå. Även på ECHL nivå har det blivit en del poäng nämligen 41 poäng på 73 matcher, vet inte hur dyr en sådan här back skulle var i och med att han har fina draft meriter. Men i vissa fall så är ju dom nordamerikanska spelarna nästan biligare då dom ofta har 9 månaders kontrakt.

Eric Roy (Allen Americans)
Även detta en ECHL back, Roy har precis som tidigare spelare ett par väldigt poängstarka juniorsäsonger bakom sig men som senior fått nöja sig med mestadels ECHL spel. Roy är aningen större än tidigare nämnda backar (191cm/82kg) samt gjort lite mer mål än dessa han har nämligen gjort 27 mål 38 assist och 65 poäng på 92 ECHL matcher. Han jagar nog ett AHL kontrakt men i och med att han har beskrivits som att han har vissa problem i defensiv zon så kanske dessa lag hoppar över honom och då finns chansen att han väljer europaspel.

Simon Karlsson (Västerås)
Stor back (190cm/88kg) som gjort ett halvt poäng per match i Västerås den här säsongen. Började denna säsongen i Södertälje men byte sedan till Västerås efter cirka halva säsongen. Karlsson är rightare och är ett offensivt hot men även duktig i den egna zonen. Slog igenom i Karlskrona säsongen 13/14 och värvades därefter till SHL och Hv71 där han ändats spelade 2 stycken J20 matcher på två år på grund utav att han drabbades utav körtelfeber. Jag tycker att han varit en utav Västerås allra bästa spelare i dom matcher jag har sett dom spela den här säsongen och det känns som att han kommer kunna göra runt 0,5 poäng per match över en hel säsong nu när han har fått spela konternuerligt.
Kommentera