1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581724 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1860702

Sv: Apropå nånting...
Svensk ishockey står inför ett vägskäl. Valet står mellan fria tyglar för kvartalskommersiella intresseorganisationen SHL eller att Svenska Ishockeyförbundet tar sitt ansvar för svensk ishockeys framtid.

Alla intäkter till några få redan rika? Astronomiska skillnader med en i praktiken stängd högstaliga? Utdöende verksamheter bortom SHL och sakta men säkert en svagare och svagare elit?

Svensk ishockeys intäkter behöver investeras i svensk ishockey för bästa möjliga bredd, starkast möjliga föreningar och bästa möjliga herr- och damelit. Upp- och nedflyttning ska styras av sportslig förmåga och inte kvävas av en gigantisk ekonomisk snedfördelning. När drömmen får leva får svensk ishockey kraft att bli starkare och starkare.

Svenska Ishockeyförbundet uppmanas härmed att återta kontrollen över svensk ishockey och rädda sportens framtid.

Rädda svensk hockey - fördela rättvist!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Kongo: Nej du är fel ute. Pengarna bör inte och kommer inte att fördelas på annat vis. Det är för SHL som TV-bolag vill betala pengar och det är i SHL majoriteten av dessa pengar kommer att stanna.
Visst bör det kosta lite mer för SHL klubbar att värva från HA men där kommer det att komma ett nytt avtal till nästa säsong som lär justera detta en del.
Det är positivt att Sverige får en starkare förstatliga och detta bör inte påverka andra och tredjeligan som inte kommer att få mindre för att SHL får mer.
Vad är det för pengar som avses när det står Svensk hockeys intäkter? Är det SHLs pengar som avses?
HA får helt enkelt acceptera att glappet uppåt kommer att öka och försöka att fokusera på att göra sin liga så sportsligt och ekonomiskt stark som det går men det är ju väldigt tyst från HA angående vad de vill och hur de tänker. Visst några klubbar vill mer pengar och hotar annars hoppa av till, ja gud vet vad.
När SHL för några år sedan ville införa wild-Cards och utöka till uppemot 16 lag så blev det ett jäkla liv men det är precis det som skulle kunna rädda klubbar som AIK, Leksand, Modo och kanske Timrå från livstids harvande i HA.
Kommentera