1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581690 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1860705

Sv: Apropå nånting...
Kongo: Nej du är fel ute. Pengarna bör inte och kommer inte att fördelas på annat vis. Det är för SHL som TV-bolag vill betala pengar och det är i SHL majoriteten av dessa pengar kommer att stanna.
Visst bör det kosta lite mer för SHL klubbar att värva från HA men där kommer det att komma ett nytt avtal till nästa säsong som lär justera detta en del.
Det är positivt att Sverige får en starkare förstatliga och detta bör inte påverka andra och tredjeligan som inte kommer att få mindre för att SHL får mer.
Vad är det för pengar som avses när det står Svensk hockeys intäkter? Är det SHLs pengar som avses?
HA får helt enkelt acceptera att glappet uppåt kommer att öka och försöka att fokusera på att göra sin liga så sportsligt och ekonomiskt stark som det går men det är ju väldigt tyst från HA angående vad de vill och hur de tänker. Visst några klubbar vill mer pengar och hotar annars hoppa av till, ja gud vet vad.
När SHL för några år sedan ville införa wild-Cards och utöka till uppemot 16 lag så blev det ett jäkla liv men det är precis det som skulle kunna rädda klubbar som AIK, Leksand, Modo och kanske Timrå från livstids harvande i HA.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Axle San: Fast ... att skinna HA supportrar med samma kostnad för att se vårt lags matcher som för SHL-suppar, och sen får ens lag typ en 1/20 av de s.k TVpengarna. Känns det ok tror du?

Jag fattar att det handlar om stora sponsorpengar också, men det vore ju intressant att veta hur stor del av dessa TVpengar som utgörs av abonnemangsavgifter, och hur fördelningen där ser ut? den borde ju spegla hur matcher tittas på..?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Axle San: jävla bullshit.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Axle San: Att du föredrar ultrakommersialiserade ligor med makten hos aktiebolag före ett demokratiskt styrt förbund och seriesystem baserat på sportslig prestation (den svenska idrottsmodellen) är upp till dig.

Svenska Ishockeyförbundet äger det svenska seriesystemet. Att man givit upp de kommersiella rättigheterna till högstaligan är märkligt, olyckligt och svagt – men det går att förändra.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Axle San: Heter du månne Jörgen i förnamn ditt stolle?
Jag köper en del i det du säger, väldigt lite iofs, men det mesta är ju samma dravelsmet som Jörgen försöker tuta i alla.
Jag ber även dig se längre än din nästipp.
Det ÄR inte bra för svensk hockey i stort att 14 elitserieklubbar blir stenrika och kan värva vad de vill från juniorer och uppåt och bygga organisationer som gör att lagen i Allsvenskan aldrig kan konkurrera och komma upp i SHL.
Vad är det du inte förstår i det resonemanget?????
Kommentera