1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580610 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1898250

Sv: Silly Season 2018/2019
När ingen (inte ens Hempen) postat intervjun med Jonathan Carlsson från igår så förstår man att peppen känns låg inför hans namn. Jag tänkte samma sak, det svaga minnet av hur blek han var första året i HA gjorde att det kändes som att snacket i artikeln om att de haft kontakt med TIK mest bara rört sig om att han träffat Nubben på ICA.

Men när man låter det sjunka in lite så framträder ändå någon form av hyfsad rimlighet. Att han var så blek år ett i HA handlade väldigt mycket om att vi (som nästan varje säsong) led brist på offensiva backar. Nödlösningen då var att Carlsson skulle bli den backen, från att aldrig haft den rollen innan. Det gick inte alls, framförallt eftersom han saknade typ allt en offensiv back bör ha. År två var det inte ens diskussion att behålla honom som det kändes, plus att han då (som han nämner i artikeln) ville testa Nordamerika. Något jag då fnös lite åt, vill jag minnas.

Jag får verkligen kämpa för att ens minnas hur han ser ut som spelare, vilket ju samtidigt skvallrar om det mesta. Han är en back som ska spela enkelt och inget annat, precis det typ av backspel som gjorde oss framgångsrika i år. Han har bra storlek, är högerfattad och har för avsikt att bo i Sundsvall. Vill man göra det enkelt för sig så kan man tänka att han är ersättare för Dallas och då blir valet ganska enkelt. Dessutom verkar han ha drivet för att bli bättre hela tiden, något som säkert var anledningen till att Nubben plockade hit honom från första början.

Jag är positiv. Tror jag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2018/2019
Knylan: Jag är väldigt negativ till att värva tillbaka Carlsson. Håller inte med om att våra backar spelade enkelt denna säsong. Kändes som hela vår backsida (förutom Dahlroth och Enock) bestod av smarta spelare som gjorde bra beslut både offensivt och defensivt. Spelar man bra så ser det enkelt ut, men det ligger mycket skicklighet bakom det. Som du säger själv så är Carlsson rätt usel offensivt. Defensivt kommer man inte ens ihåg. Han ska fylla 30 i år och är i princip färdigutvecklad som spelare.

Vi har en backplats kvar. Vad har Carlsson att bidra med? Att han vill bo i Sundsvall?
Kommentera