1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581689 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1912742

Sv: Linköping HC - Timrå IK 2018-10-11
JanneH: Nja...dessa två matcher blir nog ingen vattendelare för vår del. LHC är seriens bästa lag så här långt, och DIF ser ut som seriösa titelutmanare. Två av seriens absolut tuffaste bortamatcher i rad således.

Poäng är en ren bonus, det ska däremot bli intressant att se hur vi kan hävda oss. LHC manövrerade ut oss enkelt i premiären. Hur stor var SHL-debuteffekten? Kan vi klara oss bättre nu? Och hur står vi emot DIF:s anfallsspel?

Tittar man på tidigare säsonger så behövs det ca 1 p/match i snitt för att undvika kval. Vi kan torska 4 i rad och fortfarande ligga över detta snitt på dom första 10 matcherna. Ett litet mått på hur sjukt starkt vi inlett serien.

Så: två allt-att-vinna-matcher väntar. Bara att gå ut och köra. Och...med Svedberg i kassen är ingenting omöjligt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Linköping HC - Timrå IK 2018-10-11
Bragd-Birger: ja jag menade inte att vi skulle åka ner och hämta 6 poäng för att vi är en segermaskin men vore kul om de gör bättre matcher än den mot Mora. Nån pinne vore det dock bra om vi fick med oss...
Kommentera

Sv: Linköping HC - Timrå IK 2018-10-11
Bragd-Birger: LHC-matchen är jag faktiskt inte speciellt orolig över, dock utan att på något som helst sätt räkna med poäng. Matchen mot dem hade ju stora likheter med hur vi därefter fullföljt säsongen, men det blev någon groda för mycket. Spännande att se om vi klarar av att möta upp nu, jag tror att det finns goda chanser till det. Snålar vi med misstagen den här gången så kan det nog bli hyfsat glada miner här på forat på torsdag.

DIF däremot. Våra "idoler" som jag ser det, det vill säga den klubb vars utveckling och spelidé under de senaste åren är precis vad vi också strävar efter. Saken är den att de har några säsongers försprång så det blir väl lite som att möta P17 när vi själva är nyss fyllda 12. Lördagsbataljen blir den i särklass mäktigaste matchen hittills. Lyckas vi störa dem ordentligt så tror jag nästan att vi kan börja snacka topp 10 framåt våren, om inte bättre än så. Då har vi presterat alldeles för bra för att den här säsongsinledningen ska peka mot något annat än att vi för andra säsongen i rad hittat helt rätt.
Kommentera