1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580949 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1913413

Sv: Linköping HC - Timrå IK 2018-10-11
Bragd-Birger: Vi är inte överens om brattströms insats igår. 4 insläppta på 21 skott och 2-3 större misstag, för mig är det en riktigt svag insats men man får ju tycka som man vill.

Det är klart att Brattström ska stå matcher, jag ifrågasatte dock om man ska matcha in honom mot bästa möjliga motstånd eller ej. Men det finns ju också flera okända variabler, kanske Svedberg behövde vila osv.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Linköping HC - Timrå IK 2018-10-11
Olle: Alla idrottsfans andrasport är syndabocks-letande. Alla gör det. Och gudarna ska veta att jag också gör det. Bättre än dom flesta skulle jag tro.
Är det inte en egen spelare som gör bort sig så är det domarna som suger koröv. Nån idiotmotståndare som kommer undan med horribla regelbrott eller vaktmästaren som spolat isen skevt.
Det finns alltid nåt som kan förklara en förlust. Inget konstigt med det, såna är vi till mans. Men det som stör mig är ältandet av det. Vi kan konstatera att några tycker att Brattström gjorde en slät figur igår, medans andra inte håller med om det. Och där tror jag inte vi kommer att komma överens om vi så argumenterar tills korna gått hem.
Så nu släpper vi detta, skriver han som förlängde ältandet...
Kommentera

Sv: Linköping HC - Timrå IK 2018-10-11
Olle: Jag konstaterar att chansen till poäng i går hade varit mkt god om Svedberg stått istället för Brattis. Dock inte garanterad. Såklart. Man kan ju dividera i evigheter vad som i långa loppet är mest lönsamt, när det kommer till idrott är ju sånt bara hypotetiskt, prognoser, mer el mindre kvalificerade gissningar etc.
Är det klokast att samla så mkt poäng som möjligt medans "järnet är varmt"? Typ köra så det ryker, matcha heta spelare in i kaklet? För att varje poäng nu är lika mkt värd när serien summeras som dem i slutet. Ja isf skulle Svedberg stått.

Var det klokt att tänka långsiktigt, att poängchans med Brattis fanns men att den var något lägre? Men att laget i långa loppet tjänar på fräscha toppspelare samt någorlunda matchvana backups i händelse av att ovan nämnda råkar ut för nåt? Att det i gengäld genererar mer poäng till slut?
Ja då var det klokt att spela Brattis en sån här match.

Men fan vet. Kring ovanstående tvistar de lärde. Jag konstaterar att gjort är gjort, att jag förstår tänket i båda scenariorna men trustar in Freddan.
Kommentera

Sv: Linköping HC - Timrå IK 2018-10-11
Olle: nej, vi är ju inte det. Men fuck it, that's life.
Tycker dock matchningen är bra. Målet är att undvika kval, och ska vi lyckas med det är sexpoängs-matcherna viktigast. Dvs matcherna mot dom lag som vi rimligen kommer fajtas med, den undre halvan av en trolig sluttabell. Där vill jag se starkast möjliga lag - Svedberg är självskriven där - och jag vill se en hårdare coachning.

Så. Att låta Bratten köra två bortamatcher mot lag där poäng får ses som bonus tycker jag är klokt. Han kommer säkert att få stå både hemma och mot lättare lag vad det lider. Utgår också från att han tränat jävligt bra och därför bedöms vara värd att få speltid. Plus då givetvis att han behöver matchsituationer att analysera och fortsätta jobba utifrån på träning.
Kommentera