1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

578005 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1913691

Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2018-10-13
Olle: Det tråkiga är mest att Djurgården bjuder oss i princip på chanser för tre poäng på ett fat om vi bara hade spelat en normal defensiv. Nu tackar vi bara och ger sedan tillbaka matchen till dem gång på gång med än mer häpnadsväckande misstag ju längre matchen lider.

Freddan måste vara rasande över denna match.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2018-10-13
Raggaren Putte: Antar att bägge coacherna är lite upprörda över bristen på noggrannhet. Kunde ha slutat 8-8. Det var lite av Lill-Kentas mantra i matchen.

Känns inte som man kan(det ska man vanligen heller inte göra) peka ut en en scapegoat. Inte 2-3 stycken för den delen... Inte specifikt målvakt eller backsida heller. Inte ens ett lag, för DIF bjöd och fuskade lika mycket. Hela matchen var ett fuskvärk och lite av uppvisningskaraktär men med lite mer intensitet.

Några positiva observationer:
- Det är ändå kul med spel i högsta serien o då är det rejält med Timråanhängare på plats. Både runt klacken men även utspritt på sittplats lite här och var. Klacken jobbade o slet bra för övrigt.
- Laget visar en moral och ett självförtroende som kommer tillbaka flera gånger. Viktigt att behålla dessa egenskaper hela säsongen även om det börjar gå emot och när vi blir poänglösa i några matcher.
- Kul att Boyce får näta i 08-land(Emil hade också ett riktigt bra läge i 3e om jag inte såg fel, synd att han inte fick sätta en på just DIF)
- Om det inte var en synvilla p g a att han blivit så uppskriven här på HS, så tyckte jag mig se en Wedin som trampade och tog för sig och var en av få(bägge lagen inkluderade) som stack ut lite.
Kommentera

Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2018-10-13
Raggaren Putte: samtidigt kanske inte djurgården hade släppt in fyra på hemmaplan om dom spelat en ”normal defensiv” heller? Vi har ju sämre backar och sämre forwards än motståndarna, det kan vi inte göra något åt. Vi har inte plånboken, vi fick inte börja värva lika tidigt som motståndarna och vi är nykomlingar.

När man ser djurgårdens speed så inser man ju att vi inte kan tävla mot dom över 50 omgångar men det jag tycker är rejält irriterande det är när Hardegård får hjärnsläpp på offensiv blå och sviker hela laget när vi går för kvittering. Det är så moraliskt förkastligt oavsett om man är AS-back eller SHL-back. Det är inte heller helt okaraktäristiskt av honom att slarva bort puckar i fel lägen, även om det inte alltid lett till förnedrande backlängesmål.

Nu ligger vi 7:a i tabellen och alla hade tippat oss dyngsist. Vi spelar fortfarande en bra hockey för att slå lag på den undre halvan av tabellen och vårt primära mål är att undvika kval. En förlust svider alltid men det är bara att bryta ihop och komma igen. Vi spelar ändå jävligt bra med det material vi ställer på isen, Freddan är fortfarande Gud.
Kommentera