1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580551 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1916673

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2018-10-25
Det står inte på förrän övriga lag har kört om oss...inte många poäng som skiljer nu.

Tycker dock att diskussionen är lite väl brun. Eller svart. Vilket som. Vi alla visste att vi gick in säsongen med en handfull spelare som skulle kunna vara intressanta för övriga lag i serien. Vi hade en enda värvning som övriga lag förmodligen önskade hamna hos dom. Vi var, och är, allsvenskt i grund och botten. Våra SHL-rutinerade spelare ville ingen annan ha. Av en, eller flera, anledningar. Men att dom skulle ha outblommade kvaliteter att bli toppspelare var inte en av dom.

Vi fick en bra start. Gick lite på rus. Hade miljoners miljarders tur. Och en målvakt som stod på huvudet. Och folk gick bananas.

Faktum kvarstår; så här kommer resten av serien se ut - mer eller mindre - eftersom vi nästan alltid ställs mot bättre spelare position för position. Visst kan vi fortfarande kravla oss ovanför kvalstrecket. Men den chansen ser jag som liten. Inte obefintlig eller minimal. Bara liten. Hitta jämnheten i spelet, vara mer noga, mer destinkta och ha en del tur så kan det gå. Men övriga lag blir också bättre under resans gång; inte bara vi. Det blir också svårare och svårare att vinna. Men man bör nog vara inställd på att förlustkolumnen kommer att vara större än vinstkolumnen i år. Inte minst för sin egen mentala hälsa. Jag är inställd på att det hela kommer att handla om 7 matcher på slutet. Där ska vi vara bättre än motståndarna.

Och slutligen; dags att lufta Bratten på lördag? Tyckte att Svedberg såg trött ut idag. Satt kvar längre än vanligt efter att han gått ner på knä. Kroppsspråket såg lojt ut.

Ärligt; långt inlägg. Vet inte riktigt vad jag ville få fram. Blev en jävla massa ord i alla fall.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2018-10-25
Kerstin_k:Vi spelar med större självförtroende på hemmaplan och så har vi vår publik i ryggen som hjälper spelarna att ta ut det där lilla extra. Spelarna måste tro på sig själva och jobba stenhårt för varandra då kan det lossna! Jag tror att Freddan kommer att vaska om en del i laget och Bratten kommer nog att få vakta kassen i 1 av dom 2 kommande hemmamatcherna. Hoppas publiken sluter upp för att stötta grabbarna!
Kommentera

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2018-10-25
Kerstin_k: tur vet jag inte om jag skriver under på, jag tror att orken tryter. Det går att studsa tillbaka efter att ha blivit söndertacklade i en omgång men inte i tio raka omgångar. Så mosade vi blev mot Rögle x2 har jag aldrig sett ett lag bli. Det var Mike Tyson mot en pensionär med diskbråck i VARJE närkamp i 60 minuter. Vi har helt enkelt för få seniorspelare. Hardegård, Molinder, Drugge, Berglund, Boyce osv. listan kan göras lång på spelare som inte har en suck i närkamperna. Tyvärr.
Kommentera

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2018-10-25
Kerstin_k: Håller med dig helt och hållet. Man kan ju dock dra lite parareller ifrån ifjol, vi hade väldigt svårt mot "botten" motstånd, tex Troja osv. Sen gjorde vi jäkligt bra matcher emot toppen.. får väll någonstans hoppas att det är så iår med. Dock blir man oerhört besviken på sånna här matcher, men det har bara gått 11 matcher, vi ska se det ifrån den ljusa sidan, vi ligger inte sist.
Kommentera