1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580648 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1922635

Sv: Timrå IK - Mora IK 2018-11-15
Det var sannerligen inget glimrande spel från Timrå men vi vann och det är gott nog. Mycket handlar om dåligt självförtroende och att det i en sådan situation finns spelare som ändå vågar och kan visa vägen är helt avgörande. Tycker att Wedin och Salomonsson definitivt visade det igår. Alla som såg inledningen av den här säsongen vet att vi kan spela så mycket bättre . Kombinationen bra målvaktsspel och att känna trygghet och våga hålla i och hitta den rätta passningen istället för att panikslänga iväg pucken kan göra så stor skillnad. Ni som ständigt jagar hackkycklingar letar de enklaste av lösningar. Men att ständigt gnälla på spelare ger rakt motsatt effekt. Det är väl sannolikt så att många spelare läser det här forumet och jag tror inte att de blir särskilt upplyfta av häcklande. Med det sagt ska man naturligtvis kunna vara kritisk, men pöbelmentalitet är primitivt och destruktivt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Mora IK 2018-11-15
FH - avdammad: du har så klart rätt till stor del. Men: pöbelmentalitet - är inte det lite av arenasportens signum? Folk i tusental som, helst, ska agera som en individ och högljutt och synkront reagera på det som händer. Vara maximalt känslomässigt engagerade. Vråla åt motståndare som petar på våra spelare. Vråla ännu högre åt domarna som har mage att visa ut våra spelare som inte alls gjort sig skyldiga till nåt.
Osv.

Med det sagt ska man så klart hellre lyfta än sänka. I synnerhet på match. Kommer ihåg the old days, när det buades åt spelare som Jörgen Eriksson på line-up:en. Det är ett jävla oskick.
Dock skulle jag som spelare vara väldigt försiktig med att läsa på fans-forum, i synnerhet när det går dåligt. Engagemanget är ju känslomässigt, kärleksbetonat. Få saker är lika ugly som en (självupplevt) försmådd älskande.

Kan dock önska, först och främst för egen del, att man kunde hålla huvudet lite kallare. Vad gäller Laxen t ex. Relativt unisont utdömd, ospännande och matchotränad, tillbaka från långtidsskada. Klart man borde ha inställningen 'låt oss icke säga bu eller bä innan han spelat några matcher', men...det funkar sällan så. I a f inte när värvningarna i övrigt gått sisådär i år, och förtroendet för de ansvariga är lite naggat. Och läget bland fansen är stressat och uppjagat. Men: det behövdes å andra sidan bara två matcher innan Lax-skepsisen vändes till Lax-hyllningar.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Mora IK 2018-11-15
FH - avdammad: Väl rutet! Precis mina tankar!
Kommentera

Sv: Timrå IK - Mora IK 2018-11-15
FH - avdammad: bra skrivet👍. Håller med dig att det handlar om känna trygghet där ute för att lyckas, det som jag hakar upp mig på är hur tydligt det finns favorisering av vissa spelare från ledningens sida..
Men nu blev det vinst & det ska vi njuta av👍👍
Kommentera