1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581179 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1922643

Sv: Timrå IK - Mora IK 2018-11-15
FH - avdammad: du har så klart rätt till stor del. Men: pöbelmentalitet - är inte det lite av arenasportens signum? Folk i tusental som, helst, ska agera som en individ och högljutt och synkront reagera på det som händer. Vara maximalt känslomässigt engagerade. Vråla åt motståndare som petar på våra spelare. Vråla ännu högre åt domarna som har mage att visa ut våra spelare som inte alls gjort sig skyldiga till nåt.
Osv.

Med det sagt ska man så klart hellre lyfta än sänka. I synnerhet på match. Kommer ihåg the old days, när det buades åt spelare som Jörgen Eriksson på line-up:en. Det är ett jävla oskick.
Dock skulle jag som spelare vara väldigt försiktig med att läsa på fans-forum, i synnerhet när det går dåligt. Engagemanget är ju känslomässigt, kärleksbetonat. Få saker är lika ugly som en (självupplevt) försmådd älskande.

Kan dock önska, först och främst för egen del, att man kunde hålla huvudet lite kallare. Vad gäller Laxen t ex. Relativt unisont utdömd, ospännande och matchotränad, tillbaka från långtidsskada. Klart man borde ha inställningen 'låt oss icke säga bu eller bä innan han spelat några matcher', men...det funkar sällan så. I a f inte när värvningarna i övrigt gått sisådär i år, och förtroendet för de ansvariga är lite naggat. Och läget bland fansen är stressat och uppjagat. Men: det behövdes å andra sidan bara två matcher innan Lax-skepsisen vändes till Lax-hyllningar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Mora IK 2018-11-15
Bragd-Birger: Jag var faktiskt inte helt negativ till Salomonsson. Jag skrev följande 9e november:

Citat:
Jag känner lite så här när det gäller Salomonsson:

Kan han komma upp i fart och hjälpa till lite med att vara ett alternativ i uppspelen och kanske få fast pucken lite mer i anfallszon så har vi vunnit ganska mycket. Effektiviteten har vi väl (halvspekulation) inte haft några problem med? Så när som på HV71 borta. Nått mål i första perioden hade inte varit orättvist.

Slut citat.

Infriades hyggligt igår kväll. Han briljerade som lekkamrat till Wedin. Det är egentligen sjukt att Wedin gjort så pass många poäng utan kvalificerat sällskap tidigare. Får båda vara hela så har vi en duo som skulle kunna avgöra ett kval till vår fördel, om det nu skulle sluta så illa.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Mora IK 2018-11-15
Bragd-Birger: Det är antingen eller. Initialt av serien kunde det här laget omöööööjligt spela kvalspel framåt våren. Nån vecka senare skulle Freddan få sparken och laget var givet i AS nästa säsong. Höga toppar, djupa dalar - bland oss också.

Salomonsson likaså; just nu succevärvning, världsklass och radarpartner med NHL-Wedin. Efter två matcher. En vinst, en förlust. I och för sig bra poängutdelning för honom. Men vad händer om han kliver av isen utan poäng i - låt oss säga - fem raka matcher? Misstänker att forumet svämmar över med "vad var det jag sa?" och "agera Nubben!" då.

Jag är väl inte mycket bättre själv, egentligen. Men jag försöker åtminstone se på saker nyktert; vara lite blygsam i hyllningar och sågningar. Men det är väl så ett supporterskap ska vara? Högt och lågt, kärlek och förtvivlan. Ibland frustration upphöjt i tusen och känslor som svämmar över.

Förövrigt hoppas jag att Wedin och hans nya kedja fortsättningsvis spelar så här, att dom fortsätter producera. Vidare hoppas jag att Mr. Stoneface Palmberg hittar rätt fortsättningsvis och kanske, kanske nån kan hjälpa honom att kapa klubban. Jag får knoster på att han har Sveriges längsta klubba :)
Kommentera

Sv: Timrå IK - Mora IK 2018-11-15
Bragd-Birger: Jag köper att man ibland på läktaren går överstyr, men i ett forum där signalen från hjärnan till fingrarna på tangentbordet ändå borde ta längre tid så har jag svårare att köpa det. Men det är min åsikt. Handlar nog också mycket om att jag är trött på det digitala sätt som så många tillämpar i dagens samhälle. Endera så är man för eller emot. Hat eller kärlek.
Kommentera