1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

578036 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1926109

Sv: Silly Season 2018/2019
Nisse1: ”ska vi ta in något så är det inte för att bredda truppen utan för att förstärka och det finns inte hur mycket som helst på marknaden, säger Norberg.” Precis det Nubben siktar på. Smeknamnskungen: Drugge är ju en spelare att utveckla över tid. Både Printz och Jalle är ju raka motsatsen, men lyckas man hitta nya klubbar där?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2018/2019
jå1: Det absolut bästa skulle ju givetvis vara att ha kvar Drugge på bekostnad av någon av dom du nämner. Vi har ju honom dessutom på 2 år.

Men rent realistiskt är det nog en långt mycket större bedrift att få någon att ta över deras kontrakt än att locka till sig en spetsback, och det är ju inte det lättaste i sig.

Sedermera kan man ju vidare spekulera i om anledningen till att en back skall ut och en annan in är rent ekonomiska eller om det är storleken på backsidan som är orsaken.
Om reportern på ST ställt följdfrågan -"är det för lösgjörande av kapital för en värvning?", på Nubbens "plocka bort någon" uttalande och svaret varit -"ja", så hade det ju kunnat eventuellt ge en fingervisning om vilken back man tänker göra sig av med, man kanske redan har någon som vill ta över kontraktet och det är så hela denna tilltänkta spetsvärvningen kom på tal? För tidigare har det väl varit snack om en eventuell breddvärvning för Falk/Printz som nu inte verkar aktuell?

En back som kan spetsa till ett lag på denna nivån mitt i säsong kan nog ha rätt hyffsade löneanspråk, för inte fan kan vi väl leta efter en TILL defensiv back eller!?

Vi hade inga pengar till värvningar innan Guter stack enligt Nubben.
Lite av pengarna från dennes kontrakt har gått till att värva Salomonsson (tror dock inte han är särskilt dyr i drift).
Så rymmer lönen som Guter + "1st back" minus Salomonsson för en spetsback?

Guter + ex. Drugge/Printz - Salomonsson = Kanske? Tillräckligt för att initiera ett aktivt sökande så komfortabelt att Nubben upplyser pressen om det? - kanske?

Guter + Jalasvaara - Salomonsson = Helt klart! Tillräckligt för att initiera ett aktivt sökande så komfortabelt att Nubben upplyser pressen om det? - Absolut!

Vill inte minnas någon gång Nubben sagt att han letar efter spelare utan att faktiskt värva, vilket måste betyda att han iallafall har den ekonomiska säkerheten, han är medveten om vilken typ av spelare allmänheten förväntar sig om han dessutom säger att det skall vara en "förstärkning" så måste han ju ha hyffsade förhoppningar om situationen för att ge sådana som mig lite vind i seglen? Historisk har han ju varit ganska noga med att hålla ner förhoppningarna.

Har man redan pengarna via sponsorer eller motsvarande och det är i första hand storleken på truppen som skon klämmer så är det ju lite mer öppet om vem man isåfall släpper.

Nu ändrar jag min gissning från Drugge till Drugge eller Jalasvaara på föregående gissningsinlägg.

Slut på giss
Kommentera