1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581567 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1935717

Sv: Apropå nånting...
Backhandflipp: Väldigt, väldigt bra artikel. Jag har försökt sätta mig in i hela den där begreppsvärlden först nu under den här säsongen och man blir ju lite nedslagen av det Carnbro säger att våra stigande siffror på senare tid (vi ligger på elfte plats med 48,17% över de senaste 15 matcherna, från att ha legat dyngsist i början av serien) mer lär ha att göra med att vi behövt jaga så mycket i matcherna än något annat. Själv hade jag hoppats på att det nästintill entydigt pekade emot att vi blir 'bättre'.

Men gällande "hur stor roll" det spelar så är det ju hyfsat tydligt vilka som verkligen mönstrar in på den här nivån när det kommer till spelet över hela banan, det är ju samma spelare som majoriteten här inne tenderar att tala gott om. Det ska bli väldigt intressant att se vilka siffror Johan Persson landar i när grundserien avslutats.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Carnbro säger: "att våra stigande siffror på senare tid (vi ligger på elfte plats med 48,17% över de senaste 15 matcherna, från att ha legat dyngsist i början av serien) mer lär ha att göra med att vi behövt jaga så mycket i matcherna än något annat".

Ovanstående är en statistikers sätt att förklara siffror. Skillnaden mellan honom och oss är att vi, som följer Timrå och ser matcherna kan ganska lätt konstatera att Timrå spelat mycket bättre senaste tiden. Nu när statistiken dessutom speglar den upplevda verkligheten så behöver man inte jaga motiveringar till varför siffrorna visar på en uppåtgående trend, utan man kan helt enkelt konstatera detta, till skillnad från någon som bara följer siffrorna.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Både Madsen och Blomberg med flera har bättre Corsi % än Wedin, innebär det att dom är bättre spelare då? Statisk är bra och väldigt intressant, men speciellt i ett bottenlag kan det bli väldigt missvisande. Samma med +/-, många spelare har ett antal minus från det man tagit ut målvakten och mål i tom bur.
Kommentera