1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581566 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1935798

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Carnbro säger: "att våra stigande siffror på senare tid (vi ligger på elfte plats med 48,17% över de senaste 15 matcherna, från att ha legat dyngsist i början av serien) mer lär ha att göra med att vi behövt jaga så mycket i matcherna än något annat".

Ovanstående är en statistikers sätt att förklara siffror. Skillnaden mellan honom och oss är att vi, som följer Timrå och ser matcherna kan ganska lätt konstatera att Timrå spelat mycket bättre senaste tiden. Nu när statistiken dessutom speglar den upplevda verkligheten så behöver man inte jaga motiveringar till varför siffrorna visar på en uppåtgående trend, utan man kan helt enkelt konstatera detta, till skillnad från någon som bara följer siffrorna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
TIK-Lund: Precis, så är det ju också. Men man ska tillägga att han ju också har helt rätt i sak, vi har fått jaga en hel del och har så gjort under åtminstone de senaste 20 matcherna. Skillnaden är att vi på senare tid äntligen börjat få utdelning på detta ständiga jagande, i form av sena kvitteringar och/eller avgöranden. Nästa steg blir förhoppningsvis att klara av att föra matcherna också, såväl spel– som resultatmässigt. Det blir så vansinnigt jobbigt att behöva jaga i matcher som vi samtidigt är det bättre laget i, som mot Frölunda senast.

Vill man stålsätta sig själv inför sista delen av säsongen så kan man titta på Rögles nästintill sinnessjuka avslutning av förra säsongen. Efter omgång 30 stod de på 22 poäng och låg hjälplöst sist, 10 poäng färre än vad vi står på nu inför omgång 31. När grundserien var slutspelad så hade de 61 poäng och tio poäng ner till kvalplats. Vi är i ett betydligt bättre läge nu, frågan är bara vilket lag (utöver Mora) vi kan ha bakom oss. Örebro går ju rätt starkt de också, minst sagt.
Kommentera