1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581411 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1946505

Sv: Timrå IK - Frölunda HC 2019-02-14
bar mofftak: Klappkass match från början till slut. Det sjuka är att man återigen tycker att motståndarna gör en riktigt dålig match. ÄNDÅ förlorar vi med flera mål. Säger lite om kvaliteten som vi stoltserar med.

Tänker att det generella problemet - bortsett från att vi har sämre spelare än övriga lag - är nivån på hockey-iq:et. Vi har inte tillräckligt hockeysmarta spelare för den här nivån. Man tänker inte tillräckligt smart och snabbt och hamnar därför i taskiga situationer - konstant.

Backarna tar för lång tid på sig att lista ut vad dom ska göra med pucken när dom får den. Forwards tänker inte klokt nog när dom bågar ner för att avlasta och understödja. För ärligt; forwards har sin beskärda del i att vi konstant hamnar i problem, även i egen zon. Man tappar puck på fel ställen offensivt, man försöker åka sig ur egen zon eller så är man för snabba att åka ur egen zon och lämnar backarna med tre högst tvivelaktiga passningsalternativ. Dessutom saknar många av dom förmågan att tänka kreativt framåt. Få långa anfall, få farliga lägen och få spelare som kan bryta mönster. Desto fler som går som en kryssningsrobbot ner i sarghörnet. Och många gånger går det för fort för motståndarna för att Timrå ska hänga med i tankeverksamheten och sortera in rätt. Ett fåtal borträknade från detta. Ett fåtal.

Jag lutar nog mot att jag nästan hoppas att det inte blir nån förstärkning nu. För let's face it; blir det någon värvning blir det bara en. Och då kan det lika gärna kvitta. Att en spelare ska kliva in och vända allt det här... Bättre då att spara pengarna.

Svedberg helt ok fram till 1-4-målets hjärnsläpp. Enda positiva idag; vi blev inte nollade.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Frölunda HC 2019-02-14
Kerstin_k: så sant..spelintelligens saknas nåt kopiöst. Laxen håller hög klass..Renfeldt är totalt misslyckad värvning. Yrar runt mest på plan. Han kan dom ställa åt sidan direkt. Falken likaså.
Kommentera