1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

578014 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1948473

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: det som slår mej är hur lilla sketna Rögle och Mora kan lyckas så bra? Särskilt Mora, en liten skithåla i skogen? Vad beror detta på? Är dom bättre i ledningen? Förmågan att scouta och hitta spelare, Jag tycker Timrå med sin historia och kultur och ett mycket större upptagningområde både då det gäller publik och spelare så är vi sämre, Nästan så Mora har mer publik på sina matcher. Jag tycker Timrå har misslyckats med mycket, inte bara spelet på plan. Grunden byggs i ett gott ledarskap i en förening, där har Timrå inte gjort 100 procent. Nu skyller många på ekonomin,,till viss del är det så. Men Mora har är ingen superrik klubb heller.
Det är slött i Timrå har jag en känsla av, och så har det vart sen en viss solariesolande Linkan tog över sportchefs uppdraget. Man kunde ha sina åsikter om Tomas Johansson, men det hände lite saker i föreningen alla fall då. Vart är glöden nu? Publiken sviker,,vill gå så långt som att säga att Timrås publik är stora medgångssupporters. Går laget bra är det ett av Sveriges bästa med ett grymt tryck i ladan. Timrå liknar lite av hur Sverige ser ut idag i övrigt. Ingen bryr sig om kaoset.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Tikkare: När du säger "lyckas så bra" vad är det då du syftar på, för ingen av de två har väl lyckats nämnvärt med något hittills? Bara att de denna säsongen lyckats bättre än Timrå menar du?

För det väl lite halvtaskigt att dra liknelser mellan lag som spelat flertalet säsonger i SHL kontra nykomlingarna med allt vad det innebär?
Du kan väl iallafall hålla dig till nästa säsong innan du börjar jämföra.

Jag skulle vilja säga att Timrå egentligen bara har en riktig flopp som skiljer oss från Mora och det är målvakten.
Finns en Expected points kalkyl som jag tror spelbolagen använder sig av, men framförallt av sportanalytiker i Nordamerika:
OM Timrå hade haft en genomsnittlig räddningsprocent i SHL omgång 38 hade man sannolikt legat någonstans mellan 43 och 53 poäng.
Men med aktuella siffror hamnar man på 36 poäng (exakt vad man hade omg. 38).
Förväntade siffror däremot... ojoj ca: 20-30p.

Vi har ju haft sensationell utveckling på mängder av spelare, för inte fasiken tror jag att man tittade på Timrås laguppställning inför 18/19 och tänkte "aldrig att SHLs på pappret bästa målvakt kommer lyckas hålla en genomsnittlig räddningsprocent"; utan mer "Detta säckgänget kommer inte kunna göra mål".

Det finns heller ingen underliggande statistik som tyder på att Timrås defensiv är sådär superdålig; även om den är det, så är vi inte sämst.
Mora, Brynäs och LHC får fler skott emot sig.
Vi är 7a i att släppa till skott i skottsektorn.
Bara Luleå och Frölunda släpper till färre skott emot sig i BP.
10a i BP.
Inte ens när man räknar "kvalificerade" målchanser emot så är vi sämst.
Vi är typ 0,1% sämre än Brynäs och Mora i CF% samtidigt som man ligger sist i PDO (behöver inte vara dåligt).

Bara räddningsprocenten som sticker ut.

Lagledningen har gjort ett kanonjobb med materialet som jag ser det. Samtidigt som vi haft lite oflyt med skador och dylikt.
Även om jag vill höja ett varningens finger för den mentala biten för stunden.

Jag vet dock inte hur vår "H.A trupp" som skulle klarat lönebudgeten i Allsvenskan lyckats kosta så otroligt mycket i SHL men det är en annan fråga.

Man var nog tämligen övertygad (jag och många andra därtill) om "Fasth lyckades bära AIK där runt 2010 i princip helt själv" så skulle Svedberg med lätthet kunna göra detsamma och det är väl tyvärr det riktigt skrämmande just nu.

Personligen är jag otroligt glad över att Timrå försöker spela hockey och inte försvara sig till poäng likt KHK i fjol och andra lag tidigare, även om det kanske kunnat lett till fler poäng i grundserien så är det livsfarligt i ett kval. Nu kommer Timrå kunna diktera tempot i matcherna och är vana ett mycket högre tempo, samtidigt har man ett strålande PP och hyffsat effektiv offensiv.

Hoppas Timrå börjar spela Brattkörv några matcher nu och alternerar mellan Svedda och Korvis de sista omgångarna så vi har möjligheten att ställa båda i kvalet.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tikkare: Att Rögle har gått bra hänger samman med Abbotts, spelarna och en ny inställning i hela klubben. När Abbotts kom in så ökade kraven men samtidigt var det viktigt att skapa en integrerad grupp och spelare som gillade att gå till jobbet. Rollfördelningen blev tydligare. Det finns en vinnarmentalitet och en arbetsmentalitet som Cam överfört på spelarna. Cam påminner om Sam i Växjö i sin syn på hockey. Sedan har klubbledningen insett att nu ska vi inte se oss som en liten klubb längre och värvade heltidsanställd scout som åker runt. Sportchef Chris är mycket viktig, vet vad laget behöver och har värvat smart utifrån förutsättningarna.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tikkare: Allt är relativt. Mora o Rögle ligger före oss medan t ex Västerås, Löven, Almtuna(Uppsala) o SSK ligget efter oss.
Kommentera