1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580642 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1948522

Sv: Apropå nånting...
Tikkare: När du säger "lyckas så bra" vad är det då du syftar på, för ingen av de två har väl lyckats nämnvärt med något hittills? Bara att de denna säsongen lyckats bättre än Timrå menar du?

För det väl lite halvtaskigt att dra liknelser mellan lag som spelat flertalet säsonger i SHL kontra nykomlingarna med allt vad det innebär?
Du kan väl iallafall hålla dig till nästa säsong innan du börjar jämföra.

Jag skulle vilja säga att Timrå egentligen bara har en riktig flopp som skiljer oss från Mora och det är målvakten.
Finns en Expected points kalkyl som jag tror spelbolagen använder sig av, men framförallt av sportanalytiker i Nordamerika:
OM Timrå hade haft en genomsnittlig räddningsprocent i SHL omgång 38 hade man sannolikt legat någonstans mellan 43 och 53 poäng.
Men med aktuella siffror hamnar man på 36 poäng (exakt vad man hade omg. 38).
Förväntade siffror däremot... ojoj ca: 20-30p.

Vi har ju haft sensationell utveckling på mängder av spelare, för inte fasiken tror jag att man tittade på Timrås laguppställning inför 18/19 och tänkte "aldrig att SHLs på pappret bästa målvakt kommer lyckas hålla en genomsnittlig räddningsprocent"; utan mer "Detta säckgänget kommer inte kunna göra mål".

Det finns heller ingen underliggande statistik som tyder på att Timrås defensiv är sådär superdålig; även om den är det, så är vi inte sämst.
Mora, Brynäs och LHC får fler skott emot sig.
Vi är 7a i att släppa till skott i skottsektorn.
Bara Luleå och Frölunda släpper till färre skott emot sig i BP.
10a i BP.
Inte ens när man räknar "kvalificerade" målchanser emot så är vi sämst.
Vi är typ 0,1% sämre än Brynäs och Mora i CF% samtidigt som man ligger sist i PDO (behöver inte vara dåligt).

Bara räddningsprocenten som sticker ut.

Lagledningen har gjort ett kanonjobb med materialet som jag ser det. Samtidigt som vi haft lite oflyt med skador och dylikt.
Även om jag vill höja ett varningens finger för den mentala biten för stunden.

Jag vet dock inte hur vår "H.A trupp" som skulle klarat lönebudgeten i Allsvenskan lyckats kosta så otroligt mycket i SHL men det är en annan fråga.

Man var nog tämligen övertygad (jag och många andra därtill) om "Fasth lyckades bära AIK där runt 2010 i princip helt själv" så skulle Svedberg med lätthet kunna göra detsamma och det är väl tyvärr det riktigt skrämmande just nu.

Personligen är jag otroligt glad över att Timrå försöker spela hockey och inte försvara sig till poäng likt KHK i fjol och andra lag tidigare, även om det kanske kunnat lett till fler poäng i grundserien så är det livsfarligt i ett kval. Nu kommer Timrå kunna diktera tempot i matcherna och är vana ett mycket högre tempo, samtidigt har man ett strålande PP och hyffsat effektiv offensiv.

Hoppas Timrå börjar spela Brattkörv några matcher nu och alternerar mellan Svedda och Korvis de sista omgångarna så vi har möjligheten att ställa båda i kvalet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
TIK-Lund: Två saker här som jag känner igen mig i direkt:

1. Mentala biten ställer lite allting över ända.
2. Men jag tror ändå, precis som du, att det faktum att man faktiskt SPELAR hockey gör att utsikterna ser lite bättre ut. När Timrå spelar Timrå-hockey så är man bäst mot andra spelande lag, så har det alltid varit. Med det i bakhuvet så kanske inte Oskarshamn är att föredra ändå? (Jag har tänkt att jag helst möter dom, men jag vet inte riktigt längre.)
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
TIK-Lund: det finns många OM..och när och hur m m. Som jag skrev så började förfallet redan på Linkans tid. Vi var ett stabilt SHL lag mitten på 00 talet. Va hände? Körde hela jävla föreningen i botten på några få år. Sen ekonomiska bekymmer och nära konken på det. Det borde funnit tid att stoppa det som hände då. Jag tror helt enkelt att rätta drivet finns inte..nån slags slå sig på bröstetmentalitet. Kolla in Rögle te x..dom har åkt ner men kommit tillbaka flera ggr . Finns vinnarskallar där. Sen tror jag vi behöver en ny ung sport chef. Nubben kanske har gjort sitt, men det är väl att svära i kyrkan för många. JAG Vill ha nytänk, ett modernare Timrå. Nån ung som kan marknadsföring och skaffa bra sponsorer. Nu känns det sitter några halv trötta halv lama individer och tycker allt är OK. Det håller inte i SHL. Men det kanske kommer om vi får vara kvar och leka med storpojkarna.
Kommentera