1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581782 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1955789

Sv: Apropå nånting...
TIK-Lund: Frågan är väl lite hur pass högt Jalles marknadsvärde är nu. De där KHL- och landslagsmeriterna har nog börjat flagna lite väl mycket nu. Framförallt nu när han lagt två säsonger i bottenlag i SHL, utan att egentligen kunna ha alldeles för mycket statistik att peka på som gör att hans marknadsvärde ligger i linje med vad det var för några år sedan. Kan man mötas i det så behåller jag honom gärna.

Jag tror att det går att skapa en habil backsida med i stora delar samma manskap, men där man lyfter in klass och rutin bland de första backparen. Allt handlar om att vi måste tillbringa mindre tid i egen zon och då behöver vi backar som kan vårda pucken och ta den framåt i banan. Åtminstone om hela laget ska präglas av en röd tråd. Det här med att vara snabba och väldigt skridskostarka på forwardssidan och prata om ”storlek och tyngd” på backsidan är uppenbarligen inget succékoncept.

Sen är det ju svårt att inte ta upp vikten av ett vinnande målvaktsspel också. Det vi kan konstatera nu är att Brattström har 91.67% i räddningsprocent under Svedbergs skade(?)sejour. Svedberg har väl knappt legat över 90% sedan inledningen av säsongen. Detta under en period när vi varit helt avsågade och spelat med i stort sett halvt lag. Lite märkligt, med tanke på att Brattström har samma försvar framför sig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Nog tror jag också hans marknadsvärde gått ned successivt men tror fortfarande hans meriter driver upp priset lite mer än han kanske är värd, framförallt i utlandet.

Nog kan vi skapa en som du säger habil backsida med materialet vi har, men det kommer ske på bekostnad av forwardssidan, så länge man inte har en målvakt som klarar av att leverera.

Det är ju ändå i slutändan målvakten som tillåter en sån som Kinnvall att ligga på plus utan att lägga en förmögenhet på en barnvakt förutsatt att det är en offensiv skridskostark högt i banan - hockey vi vill spela.

"storlek och tyngd" känns mer som en ursäkt för att man inte kunde hitta "rörlig och snabb" som modern hockey i mycket större utsträckning bygger på.

Tror dock kanske att säsongens näst största problem (efter målvakten) ändå har varit brist på centrar. Tror en sån som Tom Wandell eller Ted Brithén hade gjort enorm skillnad i dagens Timrå. Vi har liksom ingen brygga mellan lagdelarna.

Kan tycka att Backarna i dagens lag fått tagit alldeles för stort ansvar i defensiven samtidigt som det inte funnits några Forwards som tagit naturligt ansvar för defensiven i omställningarna och framförallt inga som effektivt stänger ytor även fast man ligger rätt i hemjobbet utan det lämnar man i mångt och mycket helt till backarna, och har man inte en superbacksida och en kanonmålvakt då...

Så lyckas man ro iland Några sjyssta Centrar så har man nog vunnit en hel del ändå.

Får vi behålla Wedin, även om det känns osannolikt (är väl bara skadehistoriken i princip som talar för) så kan vi nog ändå få ihop två femmor med befintliga forwards som är tillräckliga för att producera men hade vi haft en målvakt som höll tätt hade man inte behövt chansa, eller man kan rättare sagt, chansa mer med lagdelarna.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Lite intressant från träningen nu:
Persson, Carlsson o Salmonsson kör på för fullt. Och Svedberg tillbaka. Hardegård o Olofsson är med dock inte fullt ut.
Sen är Kaiser/Jansson tillbaka (På tiden det).
Och sist men inte minst en "ny" spelare....:
ANTON LANDER💪💪💪!
Hoppas han kan peppa upp grabbarna rejält nu!!!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Mer AIK. Mer trasslig ekonomi. Planer på nyemission igen, ett år efter den förra. Hur de ska hinna med det innan 30 april med allt vad det innebär (bolagsstämma, få aktieägare att gå med på nedskrivning av värdet på befintliga aktier osv) övergår mitt förstånd men men.

www.dn.se/sport/ishockey/mitt-i-kvaldramat-aik-hotas-av-degradering/
Kommentera