1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581346 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1955766

Sv: Apropå nånting...
Nisse på Mon: Ingen personlig värdering i det, mer än att det är mest sannolikt så man kommer sätta 3 ordinarie backpar.

Har svårt att se en förlängning av JalleJanne, alldeles för dyr.
Skulle han vara beredd att gå ner i lön så tycker jag han har en plats i laget dock. Även om renodlade "stora/tuffa" defensiva backar är lite förlegade så vill man ändå ha iallafall en som kan "kronwalla" upp moralen lite i laget ibland.

Varit inne på det tidigare, Timrå har skjutit sig själva lite i foten med kontraktskrivningarna på backsidan inför nästa säsong. Framförallt när det visar sig finnas fullgoda spelare i J20 exempelvis Nielsen.

Det som oroar mig mest inför nästa säsong (utöver möjligheten att vi inte spelar i SHL) är ju att vi eventuellt kommer måsta sätta vår tilltro till Svedberg och det är väl egentligen detta frågetecken som gör backsidan så problematiskt.

Timrå kommer garanterat inte lägga kosing på en ny förstemålvakt såvida inte Svedbergs kontrakt löses (osannolikt). Alternativet är ju att förlänga med Korvis och ha världens dyraste back-up. MEN om Korvström väljer att gå vidare alt. Detroit plockar in honom, då ser det lite brunare ut. Även om det är lite naivt att ställa allt sitt hopp till Korvis så känns det tryggare än Svedberg i nuläget.

Timrå kommer då måsta lägga mer pengar än nödvändigt på backsidan för att skapa "förutsättningar" för Svedberg men man har redan så många backar på kontrakt som bevisligen inte klarar just detta, att utrymmet för tillräcklig förstärkning inte ens existerar.

Nu har man eventuellt redan fyllt en av de stackars få luckorna vi har på backsidan med Frallan som absolut inte på något sätt stärker ett lags defensiv.

Undra om man inför denna säsongen ansåg att det var helt omöjligt att Svedberg skulle floppa?

Man hade kunnat helgardera sig åtminstone liiiite om man bara hade skrivit 1 år med Falk exempelvis.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
TIK-Lund: Frågan är väl lite hur pass högt Jalles marknadsvärde är nu. De där KHL- och landslagsmeriterna har nog börjat flagna lite väl mycket nu. Framförallt nu när han lagt två säsonger i bottenlag i SHL, utan att egentligen kunna ha alldeles för mycket statistik att peka på som gör att hans marknadsvärde ligger i linje med vad det var för några år sedan. Kan man mötas i det så behåller jag honom gärna.

Jag tror att det går att skapa en habil backsida med i stora delar samma manskap, men där man lyfter in klass och rutin bland de första backparen. Allt handlar om att vi måste tillbringa mindre tid i egen zon och då behöver vi backar som kan vårda pucken och ta den framåt i banan. Åtminstone om hela laget ska präglas av en röd tråd. Det här med att vara snabba och väldigt skridskostarka på forwardssidan och prata om ”storlek och tyngd” på backsidan är uppenbarligen inget succékoncept.

Sen är det ju svårt att inte ta upp vikten av ett vinnande målvaktsspel också. Det vi kan konstatera nu är att Brattström har 91.67% i räddningsprocent under Svedbergs skade(?)sejour. Svedberg har väl knappt legat över 90% sedan inledningen av säsongen. Detta under en period när vi varit helt avsågade och spelat med i stort sett halvt lag. Lite märkligt, med tanke på att Brattström har samma försvar framför sig.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hej på er. Hade rensning i garderoben och hittade 3 replikatröjor. Tänkte göra mig av med en av dem, den är från 10/11 eller 11/12 tror jag och har #18 på ryggen med Eriksson som namn. Tyvärr har den röda tröjfärgen färgat av sig något på trycket på ryggen så det är lite rosa.
Finns i uppsala om någon vill hämta på plats, annars kan jag skicka den om någon står för frakten.
Skicka PM vid intresse.
Kommentera