1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581266 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1979474

Sv: Silly Season 2019-2020
Veteranolle: Hur man än vänder och vrider på det så är det en STOR grej att Jonte väljer att bryta med San José för att spela i Timrå IK i Hockeyallsvenskan. Hans egentliga skäl går bara att spekulera i tills han berättar det själv.

Att han besitter ett av de största klubbhjärtan vi någonsin sett går att konstatera. Det är där fokus bör ligga, i en allt mer NHL-fokuserad värld där svensk klubbidentitet tappar sin status förutom att några NHL, KHL och NLA-proffs säger i tidningen att de ”följer så mycket de kan”. Att få spela i ett top 32 svenskt a-lag är inte lika betydelsefullt för unga spelare längre, det är ett steg på vägen till miljonerna och NHL-äran. Säg mig, hur många svenska spelare finns det inte i AHL och NHL som man aldrig har skaffat en relation till? Bra eller dålig. Detta är för att de aldrig etablerat sig i Sverige och väckt känslor hos svenska supportrar.

Förstå vilka ringar på vattnet det här ger för Timrå IK som förening när gymnasieungdomarna ska välja lag, det kommer att vara mäktigt att spela/ha spelar i Timrå IKs a-lag med de stjärnor vi fått fram och hur pass många som blivit etablerade SHL-spelare och vilka känslor klubben växker. 80% av vår nuvarande trupp har ett STORT timråhjärta, däribland de tre största vi har sett på mycket länge. Jag pratar om Jonte, Berglund och Boyce.
Vi har två spelare som brutit sina NHL-kontrakt för att spela med oss i Timrå (Lööke och Dahlén), deras dröm är att göra en ”Wedin”.
Spela i sitt hjärtelag, ta upp det och ha show i Sveriges högsta serie för att väcka NHL-scouternas intresse och kliva direkt in i ett NHL-lag.

Vad hade varit alternativet?
I Jontes fall hade det varit att i första hand gnugga till sig en plats i AHL-truppen (var rankad som 15-16e fwd innan campet som han inte närvarade på) för att sedan gnugga till sig en kontraktförlängning från en botten 6 fwd plats för att KANSKE ha chansen att få spela några matcher i ett av NHLs starkaste lag i en roll som han inte vill ha.

Det stora i denna stunden är att han vågar ta ett helikopterperspektiv och välja glädjen, hjärtat och framtiden istället för pengarna, statusen och ett halmstrå till NHL-spel.

¡Viva el presidente Juanathan!
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2019-2020
RasmusVS: Väljer han att bryta med SJS eller står han med mössan i hand och ber snällt att få lov att spela i Timrå?
Låst ämne

Sv: Silly Season 2019-2020
RasmusVS: Det är såna här magiska inlägg som sätter punkt på en Sillysäsong. Tack!
Låst ämne