1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581155 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1980760

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Ingen har försökt förringa värdet av Dahléns återkomst? Vi har bara försökt få er att förstå vilken nivå han ligger på. Lätt hänt att man blir objektiv, i don't blame you. Dahlén kommer vara den spelare i HA som betyder mest för sitt lag. Han kommer högst troligt vinna poängligan. Han är ligans bästa forward. Men man kan inte blunda för att han inte var tillräckligt bra för att spela over there. Han är ju ung så inte är det så konstigt. Det var fel av Vancouver att ens ta över honom före han har lirat SHL hockey. Det gör övergången till AHL/NHL så pass mycket svårare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
modomille: Tobias Viklund är/var inte heller tillräckligt bra för att spela i NHL men honom är ni ju eld och lågor över så återigen så lever ni ju inte riktigt som ni lär.

Hur som helst, hela SHL bygger ju på spelare som inte är tillräckligt bra för NHL så vad spelar det för roll? Om nubben ringer till vem som nu är sportchef i Modo hockey och erbjuder ett rakt byte mellan Dahlén och Enström så hade ni tackat ja på en sekund. Skiter i att ni inte behöver forwards och var kass i försvaret förra året, ni hade ändå tackat ja på en sekund. NHL-rutin eller inte. Och ni hade alla jublat i modoboken.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Precis som modomille: skrev. Ingen förringar värdet av Dahléns återkomst. Det är en jättebra spelare som kommer att tillföra jättemycket och antagligen hamna i topp i poängligan om han får vara skadefri. Precis som han gjorde för ett år sedan. Han hade säkerligen legat på typ Emil Pettersson-siffror i SHL också, men det som jag tror att några av mina olycksbröder försöker förklara är att han är en superduper-jätte-massa-mycket-mega-större värvning i era ögon än vad han är i våra och den bifogade bilden bör hjälpa till att förklara det. Vi hade t.ex. betraktat en återkomst av exempelvis Victor Olofsson som betydligt större än er värvning av Dahlén då han både vunnit skytteligan i SHL och visat upp sig lite i NHL.

Dahlén höjer värdet för Hockeyallsvenskan och för derbyna våra lag emellan och det ska bli jätteroligt att vinna över er samtidigt som det ska bli jättefrustrerande att se Dahlén näta på oss, vilken han med största sannolikhet kommer att göra flera gånger, då han i Hockeyallsvenskan lätt är ligans bästa forward.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
modomille: En intressantare fråga som ni borde analysera mer i ert forum anser jag, är varför er hyllade superstjärna, ikon, hjälte och lagkapten, medvetet väljer att vänta med kontraktsskrivningen för att slippa sommarträna!
Vilket föredöme för era ungdomar!
Det är ok att låta han slippa det men ge han inte kaptensrollen, för så gör inte en kapten!!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
modomille: Gott så men som Kulltorp skriver så är era pedagogiska utläggningar kring varför Jonte saknar verktygen för att lyckas i NHL och är bra på HA-nivå men inte så mycket mer lite tröttsamma. Ni är jätteduktiga, verkligen. Kan en massa om procent hit och dit och annat viktigt. Vi har fattat det nu. Så tack men vänligen cirkulera 👋
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
modomille: Herregud! Nu har ni kört ner i halsen på oss vad ni menar 100 000ggr. Tack, men lämna det nu, gå vidare.
Vi vet att han inte var tillräckligt bra för NHL!!!!
Kommentera