1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582347 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1983690

Sv: SCA-cupen 2019
TD: mittzonen är Timrås stora problem och har varit det nu i två säsonger.
Vad gäller Ante tror jag hans största utmaning ligger i att försöka hitta att sätt att spela med mycket puckinnehav i en serie där spelet inte är lika kontrollerat som han är van vid, i synnerhet med tanke på att han kommer senast från FBK.
Intentionerna i spelet verkar tyda på att vi vill ha mycket puck men att vi saknar en fungerande plan för uppspelen.

Fördelen med Antes filosofi är att den blir bättre ju fler matcher som spelas då spelarna naturligt får en känsla för varandra. Risken ligger i att det blir lättläst och är svår att genomföra mot skridskoskickliga och aggressiva spelidéer, vilket är lite signifikativt för just H.A.

Samtidigt kan jag tycka att Timrå spelar onödigt aggressivt i forecheckingen och skulle sannolikt tjäna mer på att ligga rätt med en gubbe extra istället och på så sätt få mycket bättre kontroll på mittzonen i hemjobbet och mindre känsliga mot snabba vändningar. Detta har vi råd med då vi har ett ganska vasst och konstruktivt lag i övrigt.
Nu tror jag som sagt att man får detta lite mer naturligt i högre värdering av centrar men då ska man isåfall spela Madsen och Lundin och kanske EB i förstahand något som jag inte tror att man kommer göra.

Några saker som jag iallafall tittar lite extra på och långt utöver resultatet intresserar mig är tiden det tar för backarna att vända spelet, vilka forwards som är spelbara i vändningarna, hur många spelare som ligger på rätt sida pucken när spelet vänder och vart forwards hamnar i position i backcheckingen. Tycker mig skönja samma synder i dessa aspekter men det har blivit lite bättre sedan förra säsongen, vill se en fortsatt positiv trend fortsättningsvis
Låst ämne